CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رتبه‎بندی و انتخاب توانمندسازنده‎های تولیدی برای رسیدن به تولید چابک به‎کمک روش‎های ای.ان.پی و دیماتیل (مطالعه موردی: گروه بهمن موتور)

عنوان مقاله: رتبه‎بندی و انتخاب توانمندسازنده‎های تولیدی برای رسیدن به تولید چابک به‎کمک روش‎های ای.ان.پی و دیماتیل (مطالعه موردی: گروه بهمن موتور)
شناسه ملی مقاله: JR_IMJT-4-2_007
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

مسعود کسایی - استادیار دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
مجتبی فرخ - کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
حمیدرضا طلایی - کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
چابکی وسیله رقابتی برای همه سازمان­ها است که در محیط نامطمئن و درحال تغییر امروز مطرح است. بسیاری از شرکت­ها در محیط رقابتی کنونی، نیازمند برنامه­­ریزی راهبردی برای رسیدن به چابکی هستند. در این برنامه­ریزی آنها می­بایستی راهبرد­هایی را برای سرمایه‎گذاری روی قابلیت­ها و توانمندسازنده­های چابکی شناسایی و تدوبن کنند. در واقع هر شرکتی برای رسیدن به چابکی، نیازمند داشتن میزان متفاوتی از قابلیت­ها و سرمایه­گذاری روی توانمندسازنده­هایی برای رسیدن به این قابلیت­ها است. هدف اصلی این نوشتار، به‎کارگیری روش‎های تصمیم­گیری چندمعیاره برای رتبه­بندی و انتخاب توانمندسازنده­های تولیدی برای ارتقای چابکی شرکت­ها است. برای این امر، پژوهش پیش رو از یک روش تصمیم­گیری چندمعیاره با ترکیب روش­های ای.ان.پی و دیماتیل استفاده کرده است. طی فرایند اجرایی پژوهش، بعد از شناسایی قابلیت­ها و توانمندسازنده­های چابکی در صنعت خودرو، به تعیین روابط شبکه­ای بین قابلیت­ها و سپس اولویت‎بندی توانمندسازنده­ها خواهیم پرداخت. توانمندسازنده­های انتخاب‎شده بر اساس مطالعات گسترده­ای است که محققان در پژوهش‎های دیگر آن را توانمندسازنده­های راهبردی شناسایی کرده‎اند. در پایان نیز برای تشریح بهتر روش پیشنهادی به یک مطالعه موردی نیز اشاره خواهد شد و پیشنهادهایی نیز در این مورد برای ارتقای سطح چابکی ارائه می­شود.

کلمات کلیدی:
تولید چابک, قابلیت های چابکی, توانمندسازنده های چابکی, ای.ان.پی, دیماتیل

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1741279/