CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین عوامل مرتبط با تعادل کار و زندگی و ادراک تعادل کار و زندگی با نقش میانجی هوش هیجانی (مورد مطالعه: پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان)

عنوان مقاله: تبیین عوامل مرتبط با تعادل کار و زندگی و ادراک تعادل کار و زندگی با نقش میانجی هوش هیجانی (مورد مطالعه: پرستاران شاغل در بیمارستان های دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان)
شناسه ملی مقاله: JR_JTIHR-10-10_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید امینی مقدم - دانشجوی دکتری، گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
علیرضا منظری توکلی - دانشیار، گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
سنجر سلاجقه - دانشیار، گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران
زهرا شکوه - استادیار، گروه مدیریت، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

خلاصه مقاله:
این تحقیق با هدف تبیین عوامل مرتبط با تعادل کار و زندگی و ادراک تعادل کار و زندگی با نقش میانجی هوش هیجانی در پرستاران بیمارستانهای دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان انجام شده است. پژوهش حاضر با هدف کاربردی و نوع آمیخته است. روش انجام پژوهش در بخش کیفی شامل مصاحبه و در بخش کمی شامل مدل یابی معادلات ساختاری و جامعه پژوهش شامل کلیه پرستاران بیمارستان های دانشگاههای علوم پزشکی استان کرمان در بازه زمانی اجرای پژوهش بود. نمونه بخشهای کیفی شامل ۱۴ نفر و کمی ۴۰۰ نفر بود. ابزار گرداوری داده ها شامل مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته و مقیاس محقق ساخته عوامل مرتبط با تعادل کار و زندگی، مقیاس ادراک تعادل کار و زندگی و پرسشنامه استاندارد هوش هیجانی بار ان بود. داده های پژوهش در بخش کیفی با کدگذاری و در بخش کمی با نرم افزار SPSS-۲۶و AMOS-۲۴ تحلیل شدند. مدل تدوینی دارای برازش مطلوب بود. مولفه های مرتبط با تعادل کار و زندگی، هم به شکل مستقیم و از طریق هوش هیجانی با ادراک تعادل کار و زندگی رابطه معنی داری داشته، عوامل مرتبط با تعادل کار و زندگی در سطوح ریز، میان، برون و کلان سیستم از طریق هوش هیجانی بر ادراک تعادل کار و زندگی موثراست. به سیاستگذاران و مدیران پیشنهاد می شود برای کمک به تعادل کار و زندگی به مولفه های برون سیستم و مفاهیم برنامه کاری انعطاف پذیر، حمایت سازمانی، سازمان مثبت نگر توجه کنند و برای ارتقای آن تلاش نمایند.

کلمات کلیدی:
تعادل کار و زندگی, هوش هیجانی, ادراک تعادل کار و زندگی, پرستاران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1754619/