CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر سازگاری اجتماعی ، اضطراب امتحان و فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم

عنوان مقاله: بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر سازگاری اجتماعی ، اضطراب امتحان و فرسودگی تحصیلی در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم
شناسه ملی مقاله: ESPCER07_273
منتشر شده در هفتمین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

آمنه سادات کاظمی - استادیار گروه روانشناسی بالینی، واحد علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران،ایران
شیما جورابیان فکور تبریزی - کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتتهران، ایران.

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر سازگاری اجتماعی، اضطراب امتحان و فرسودگی تحصیلی دردانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم انجام شد. روش پژوهش از نوع نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون و پس آزمون با دوگروه آزمایش و کنترل می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر مشغول به تحصیل در مقطع متوسطه دوم منطقه ۸ شهر آموزش و پرورش تهران در سال۹۸-۱۳۹۷ بود که تعداد آنها بر اساس گزارش تهیه شده ۵۶۰۰ نفر بودنمونه آماری پژوهش شامل ۴۰ نفر دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم بود که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های سازگاری اجتماعی، اضطراب امتحان و فرسودگی مربوط به مدرسه استفاده شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیل واریانس باSPSSنسخه ۲۶ تحلیل شد. نتایج نشان داد که در مرحله پس آزمون بین میانگین نمرات سازگاری کل و ابعاد آن، همچنین نمراتاضطراب امتحان و فرسودگی تحصیلی و ابعاد آن در آزمودنی های دو گروه آزمایش و کنترل از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود داردP>۰/۰۵ از آنجا که آموزش تنظیم هیجان سبب ارتقا تعامل فرد با همسالان، افزایش آگاهی، پذیرش و ابرازهیجان ها می شود، می توان از آن به عنوان روش مداخله ایی موثر برای بهبود سازگاری اجتماعی، اضطراب امتحان وفرسودگی تحصیلی استفاده کرد.

کلمات کلیدی:
آموزش تنظیم هیجان، سازگاری اجتماعی، اضطراب امتحان، فرسودگی تحصیلی، دانش آموزان دختر.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1763043/