CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل عوامل تاثیرگذار بر پذیرش استفاده از پزشکی از راه دور با استفاده از مدل های ترکیبی پذیرش فن آوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده (مورد مطالعه: پزشکان شهر اصفهان)

عنوان مقاله: تحلیل عوامل تاثیرگذار بر پذیرش استفاده از پزشکی از راه دور با استفاده از مدل های ترکیبی پذیرش فن آوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده (مورد مطالعه: پزشکان شهر اصفهان)
شناسه ملی مقاله: JR_HIM-10-4_007
منتشر شده در در سال 1392
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی صنایعی - استاد، گروه مدیریت، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
جواد خزائی پول - کارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سجاد جعفری - کارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
هادی بالوئی جام خانه - کارشناس ارشد، مدیریت صنعتی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه: لازمه پیاده سازی فن آوری پزشکی از راه دور برای ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی پذیرش آن است. هدف کلی مطالعه حاضر شناسایی عوامل موثر بر پذیرش پزشکی از راه دور با بهره گیری از فن آوری اطلاعات و ارتباطات بود. روش بررسی: روش این پژوهش تحلیلی و ابزار گردآوری اطلاعات آن، ترکیبی از پرسشنامه ی مدل پذیرش فن آوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر پزشکان بیمارستان های شهر اصفهان در دوره ی زمانی اردیبهشت و تیر ۱۳۹۱ بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده، ۱۲۵ نفر از آنان به عنوان نمونه ی پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند. جهت سنجش روایی و پایایی مدل از روش مدل یابی معادلات ساختاری و آلفای کرونباخ استفاده شد و براساس نتایج تحلیل مسیر ارتباط متغیرهای این پژوهش مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۹ و AMOS۲۰ انجام شد. یافته ها: سودمندی درک شده (۵۴/۰=β) و سهولت درک شده (۴۳/۰=β) بر نگرش نسبت به استفاده از پزشکی از راه دور تاثیرگذار بودند. یافته های پژوهش همچنین حاکی از تاثیر مثبت سودمندی درک شده (۶۱/۰=β) و کنترل رفتاری درک شده (۳۹/۰=β) بر تمایل افراد نسبت به این نوع فن آوری بود، درحالی که هنجارهای ذهنی (۱۸/۰=β) بر تمایلات رفتاری مورد تایید قرار نگرفت. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده حاکی از این است که مدل پذیرش فن آوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده می تواند نیت افراد را در به کارگیری فن آوری پزشکی از راه دور پیش بینی نماید. واژه های کلیدی: پزشکی از راه دور؛ فن آوری؛ مراقبت سلامت؛ بیمارستان ها

کلمات کلیدی:
پزشکی از راه دور, فن آوری, مراقبت سلامت, بیمارستان ها

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1800374/