CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و رتبه بندی راهکارهای مدیریت انرژی پایدار در بیمارستان ها با روش آنتروپی شانون و مجموع وزین ساده (مورد مطالعه: بیمارستان فارابی شهرستان بستک)

عنوان مقاله: شناسایی و رتبه بندی راهکارهای مدیریت انرژی پایدار در بیمارستان ها با روش آنتروپی شانون و مجموع وزین ساده (مورد مطالعه: بیمارستان فارابی شهرستان بستک)
شناسه ملی مقاله: SMARTCITYC01_195
منتشر شده در نخستین کنفرانس بین المللی شهر هوشمند چالش ها و راهبردها در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

امید جباری - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، گروه عمران، موسسه آموزش عالی آپادانا ، شیراز، ایران
اردلان فیلی - عضو هیات علمی گروه مدیریت، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
توسعه، گذار جامعه از وضعیتی خاص به سمت شرایط و وضعیت بهتر قلمداد می گردد. پایداری معنایی نسبی دارد، پایدار ماندن یعنی به جلو رفتن و ادامه دادن است. پایداری در واقع گذر جامعه از رشد اقتصادی مبتنی بر مصرف بی حد و حصر منابع تجدید ناپذیر به پیشرفت (بهبود کیفیت زندگی) مبتنی بر استفاده بیشتر از منابع تجدیدپذیر در درازمدت، می باشد. توسعه پایدار به معنی تلفیق اهداف اقتصادی، اجتماعی و زی ست محیطی برای حداکثر سازی رفاه و ر ضایت ان سان در حال حا ضر بدون به خطر انداختن و آسیب رساندن به توانایی های ن سل آینده برای برآوردن نیازهای شان می باشد. تو سعه پایدار فرآیندی است که اهداف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی جامعه را در هر جا که ممکن است از طریق وضع سیاست ها، انجام اقدام های لازم و عملیات حمایتی با هم تلفیق می کند و در هر جایی که تلفیق امکان ندارد به ایجاد رابطه مبادله بین آن ها، برر سی و هماهنگی این مبادله هامی پردازد. هدف اصلی تو سعه پایدار پرورش قابلیت ان سانی همراه با استفاده منا سب از منابع طبیعی و زیست محیطی می باشد. توسعه پایدار موتور محرکه پیشرفت متعادل، متناسب و هماهنگ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تمامی جوامع و بویژه کشورهای در حال توسعه است. سلامت و توسعه پایدار ارتباط تنگاتنگی با هم داشته و اصولی به هم تنیده و دارای اشتراکات زیادی هستند، و سلامت مردم پایه و ا ساس صلح و امنیت می با شد. سیا ست های جدید دولتی در بسیاری از کشورها به طور عمده برای تبدیل سیستم های انرژی در حال حا ضر به سیستم های انرژی پایدار، انرژی سبز تغییر کرده است. بیمارستان ها و مراکز درمانی یکی از حیاتی ترین سازمان های هر جامعه به حساب می آیند. در بیمارستان ها قابل مدیریتترین هزینه، هزینه انرژی می باشد، و در عین حال بیمارستتان ها پتانستیل بالایی نیز در صترفه جویی انرژی دارند. لذا هدف از این مطالعه شناسایی واولویت بندی راهکارهایمدیریت انرژی پایدار در بیمارستان فارابی جهت مداخله هوشمندانه در این حوزه می باشد. پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و از بعد ماهیت و روش، توصیفی می باشد. در این پژوهش ابتدا، راهکارهای موثر بر مدیریت انرژی پایدار از ادبیات موضوع استخراج شده و لیست نهایی تعیین شده توسط ده نفر از کارشناسان آشنا با مبحث مدیریت انرژی پایدار در بیمارستان با حداقل ده سال سابقه حضور در بیمارستان تکمیل گردیده است و شیوه انتخاب خبرگان هدف مند و به صورت گلوله برفی بوده است. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های تهیه شده که از نوع محقق ساخته و مبتنی بر روش مجموع وزین ساده می باشد، استفاده شده و در این پژوهش راهکارها بر اساس تکنیک های آنتروپی شانون و مجموع وزین ساده اولویت بندی شدند.

کلمات کلیدی:
توسعه پایدار، پایداری، مدیریت انرژی، بیمارستان.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/998694/