بررسی و معرفی گونه های مهم درختی،درختچه ای و بوته ای به منظور احداث باد شکن در مناطق خشک و نیمه خشک(مطالعه موردی در استان سمنان)

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,587

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ISADMC01_065

تاریخ نمایه سازی: 6 شهریور 1389

چکیده مقاله:

مهمترین و مناسبترین شیوه کنترل و محافظت از اراضی کشاورزی در مقابل تندبادها، استفاده از روشهای بیولوژیکی، در قالب بادشکن است با این روش علاوه بر کاهش خسارات به محصولات کشاورزی ، تاسیسات و امکانات موجود، حفاظت و جلوگیری از فرسایش و هدررفت خاک نیز صورت می گیرد مهمترین خسارت وزش باد شامل افزایش تبخیر و تعرق از سطح خام و گیاه شکسته شدن گیاهان باغی و زراعی ، فرسایش و جابجایی خاک خصوصا خاک های زراعی و شخم خورده ریزش محصولات جابجایی و پراکنده نمودن بیوماس و لاشبرگ در اراضی کشاورزی و مرتعی و در نهایت افزایش تبخیر از سطح اب استخرهای ذخیره آب پرورش ماهی و کانالهای انتقال اب می باشد برای کاهش اثرات زیانبار باد مناسبترین گزینه استفاده از بادشکن است با توجه به اینکه احداث بادشکن از سالها ی گذشته در مناطق مختلف استان سمنان مرسوم بوده لذا اکثر کشاورزان با استفاده از گونه های بومی و غیربومی اقدام به ایجاد بادشکن نمودند. با گذشت چندین سال از اجرای آنها و رشد و استقرار گونه های مورد استفاده موقعیت مناسبی برای ارزیابی و مطالعه درختان درختچه ها وبوته ها فراهم شده است.

نویسندگان

داریوش قربانیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :