بررسی تاثیر ۶ هفته پروتکل ورزش درمانی مبتنی بر پایدارسازی اسکاپولا بر موقعیت استخوان اسکاپولا، وضعیت قرارگیری سر، شانه وستون فقرات توراسیک دربیماران مبتلا به سندرم کارمفرط شانه

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NPWJM-2-3_001

تاریخ نمایه سازی: 10 اردیبهشت 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: سندرم کار مفرط شانه، علاوه بر ایجاد درد و محدودیت حرکتی شانه، موجب اختلال در وضعیت سر، گردن، شانه و پشت میگردد که این امر عملکرد مفصل شانه و کلیه فعالیتهای اندام فوقانی را تحت تاثیر قرار میدهد. برنامه ورزشهای کششی و تقویتی به عنوان روشی موثر و محافظتی جهت بهبود موقعیت استخوان اسکاپولا، وضعیت قرارگیری سر، شانه و انحنای ستون فقرات توراسیک در درمان سندرم کار مفرط شانه توصیه میگردد. هدف این تحقیق بررسی وضعیت قرارگیری سر و کمربند شانهای در افراد مبتلا به سندرم کار مفرط شانه و نیز بررسی تاثیر ورزش درمانی در بهبود وضعیت قرارگیری سر و کمربند شانهای، انحنای ستون فقرات توراسیک و موقعیت استخوان اسکاپولا میباشد. روش کار: پژوهش حاضر نوعی بررسی شبهتجربی از نوع مداخلهای قبل و بعد بود که روی ۳۶ نفر بیمار واجد شرایط انجام شد. ارزیابیهای لازم برای تعیین میزان پروترکشن، چرخش و تقارن اسکاپولا و همچنین وضعیت قرارگیری بیمار شامل بررسی وضعیتهای جلوآمدگی شانه، سر و نیز انحنای ستون فقرات توراسیک قبل و بعد از پروتکل شش هفتهای ورزش درمانی، به عمل آمد. یافتهها: نتایج این مطالعه مبین کاهش پروترکشن اسکاپولا و انحنای ستون فقرات توراسیک و نیز کاهش جلو آمدگی سر و شانه میباشد . ولی از نظر میزان چرخش و تقارن اسکاپولا تغییر معناداری مشاهده نگردید. نتیجهگیری: یافتههای حاصل از این مطالعه نشان دهنده تاثیر مثبت پروتکل شش هفتهای ورزش درمانی در کاهش جلو آمدگی سر، شانه و اسکاپولا و کاهش میزان انحنای ستون فقرات توراسیک میباشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سعید سپهری فر

اداره بهداشت، امداد و درمان نزاجا

آذر معزی

گروه پزشکی ورزشی، دانشگاه علوم پزشکی ایران

مسعود سلیمانی دودران

گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :