رابطه ویژگی های شناختی و رضایت مندی والدین با وزن نوزاد به هنگام تولد

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 246

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-6-3_007

تاریخ نمایه سازی: 6 مهر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: وزن نوزاد به هنگام تولد مهم­ترین عامل بقا و تحول او در سال­های آینده است. این شاخص یکی از نشانگر­های وضعیت بهداشتی جامعه محسوب می­ شود و ارتباط مستقیمی با عوامل متعدد از جمله ویژگی های والدین دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه رضایت مندی زوجین و ویژگی­ های شناختی والدین با وزن نوزاد به هنگام تولد انجام شد. روش: این پژوهش، یک مطالعه همبستگی بود. نمونه مورد مطالعه شامل ۷۰ نفر از والدین نوزادان کم وزن و والدین نوزادان با وزن بالا (هر گروه ۳۵ نفر) بود که به شیوه در دسترس از بیمارستان امام رضا (ع) شهرستان سیرجان در سال ۱۳۹۵ انتخاب شدند. به منظور جمع ­آوری داده ­ها از پرسشنامه رضایت زناشویی (افروز، ۱۳۸۷) و پرسشنامه ویژگی­ های زیستی- شناختی (افروز، ۱۳۸۳) استفاده شد. برای تحلیل داده­ ها از آماره­ های کای دو، فیشر، من ویتنی، و رگرسیون لجستیک چندگانه استفاده شد. یافته ­ها: نتایج تحلیل داده­ ها نشان داد که بین وزن تولد نوزادان با میزان رضایت مندی زوجین (P=۰/۰۳۹، OR=۸/۸۸۷)، آگاهی مادران (P=۰/۰۱۰، OR=۰/۴۸۶) و پدران (P=۰/۰۱۰، OR=۳۰/۷۹۵) از شرایط بارداری، رابطه معناداری وجود دارد؛ به گونه ای که با افزایش این ویژگی ­ها، احتمال تولد نوزاد با وزن بالا، بیشتر می­شود. همچنین نتایج تحلیل داده ­ها نشان داد که بین وزن نوزادان با تحصیلات پدران (۰/۳۹۵=p) و مادران (۰/۷۷۸=p) رابطه معناداری پیدا نشد. نتیجه­ گیری: یکی از مهم ترین شاخص­ هایی که با هدف پیشگیری از کم­ توانی­ و ناتوانی­ ها تبیین می­ شود، وزن نوزاد هنگام تولد است. با توجه به تاثیر عواملی مانند ویژگی­ های شناختی و رضایتمندی زوجین بر وزن نوزاد، می ­توان با افزایش آگاهی و توجه به این زمینه ها، شرایط مناسب دوران بارداری و کیفیت بالاتر مراقبت های این دوران را فراهم کرد.  

کلیدواژه ها:

نویسندگان

فاطمه زیدآبادی نژاد

Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مهدی دوایی

Department of Education and Training, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

غلامعلی افروز

Department of Psychology and Exceptional Children, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :