آموزش مهارت های فراشناختی در تربیت معلم

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 149

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ICSS-19-3_006

تاریخ نمایه سازی: 23 آذر 1400

چکیده مقاله:

هدف: هدف این پژوهش، بررسی تاثیر آموزش مهارت های فراشناختی به دانشجو-معلم دانشگاه فرهنگیان، بر مهارت های فراشناختی آنهاست. روش: روش این پژوهش شبه آزمایشی با طرح دوگروهی پیش آزمون-پس آزمون بود. مهارت های فراشناختی با استفاده از پرسشنامه ی خودارزیابی مهارت های فراشناختی با ۷۰ گزاره و ۹۴/۰==ɑ ارزیابی شد. هر یک از دو گروه آزمایش و گواه شامل ۱۲ دانشجوی نیم سال پنجم دانشگاه بودند. نخست دو گروه به وسیله ی پرسشنامه ارزیابی شدند و پس از هشت جلسه آموزش مهارت های فراشناختی به گروه آزمایش ، مجددا« هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها: آموزش مهارت های فراشناختی به گروه آزمایش، مهارت های فراشناختی آنها را نسبت به گروه گواه بهبود بخشید و آموزش اثری معادل ۳۶۰/۰=ƞ۲ ایجاد کرد. این تغییرات در سطح  ۰۱/۰ معنا دار بود. در پی بررسی کلی تغییرات مهارت های فراشناختی ، به تغییرات هر یک از مولفه های سه گانه پرداخته شد. آموزش، دانش شناختی گروه آزمایش را در مقایسه با گروه گواه بهبود بخشید و اثری معادل ۳۲۷/۰=ƞ۲ ایجاد کرد که در سطح ۰۱/۰ معنا دار بود.تنظیم شناختی گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه نیز بر اثر آموزش مهارتهای فراشناختی بهبود یافت که با تاثیری معادل ۲۹۶/۰=ƞ۲ در سطح ۰۱/۰ معنا دار بود. هر چند میانگین نمرات باورهای شناختی گروه آزمایش بیشتر از گروه گواه بود، نتایج آموزش مهارت های فراشناختی به دانشجویان نشان داد که تاثیر این آموزش ها بر باورهای شناختی معنا دار نبوده است. نتیجه گیری: یافته ها نشان دادند که آموزش مهارت های فراشناختی به بهبود مهارت های فراشناختی می انجامد و به ویژه بر دانش شناختی و تنظیم شناختی تاثیر می گذارد.

نویسندگان

علی اکبر خوش گفتارمقدم

PhD in Higher Education Management, Head of Ayatollah Taleghani Campus, University of Farhangian (Qom),Iran.

سید کمال خرازی

Professor of Tehran University, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Department of Management and Educational Planning,Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kozulin, A. The Impact of Cognitive Education Training on Teachers' ...
  • Salarifar M. H. Beliefs and Metacognitive State, Preventing or Facilitating ...
  • [persian] ...
  • Schraw G, Crippen KJ, Hartley K. Promoting Self-Regulation in Science ...
  • Flavell J. H. Metacognition and Cognitive Monitoring: A New Area ...
  • Cihanoglu, M. O. Metacognitive Awareness of Teacher Candidates. Procedia - ...
  • Kramarski B, Michalsky T. Preparing Pre-Service Teachers for Professional Education ...
  • Learning and Instruction with Computers in Cooperation with SI InstructionalDesign, ...
  • Schraw G, Dennison R.S. Metacognitive Assessment Inventory (MAI), Availableat:https://www۲.viu.ca/studentsuccessservices/learningstrategist/documents/MetacognitiveAwareness Inventory.pdf: ...
  • Brown, A. L. Metacognition, Executive Control, Self-Regulation, and Other More ...
  • Randi J. Corno L Teacher Innovations in Self-Regulated Learning. In ...
  • نمایش کامل مراجع