مطالعه تطبیقی سیستم های اطلاعات توانبخشی در هفت کشور: یک مطالعه مروری

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 118

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

THPC04_099

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: سیستم های اطلاعات بیمارستانی، اطلاعات مربوط به توانبخشی را بهاندازه کافی ادغام نمی کند. این یکی از موانع تقویتخدمات توانبخشی در سراسر جهان است. سازمان جهانی بهداشت فراخوانی جهت تقویت سیستم های اطلاعات بیمارستانی با درجاطلاعات توانبخشی برای سال ۲۰۳۰ داده است. ازاینرو هدف از این مطالعه، مروری مقایسه ای از سیستم های اطلاعات توانبخشیموجود در هفت کشور کانادا، ایالات متحده، انگلستان، استرالیا، مالزی، روسیه و ایران می باشد.روش پژوهش: یک مرور جامع، در مطالعات منتشرشده بدون محدودیت زمانی، با جستجوی کلمات کلیدی درکلیدواژه ها، عنوان وچکیده مطالعات در پایگاه داده های علمی معتبر Web of Science, Scopus, PubMed و Embase در ۲ می ۲۰۲۱ موردکاوش قرار گرفت. همچنین با سرچ در موتور جستجوی Google، وب سایت های سیستم اطلاعات توانبخشی مربوط به هر کشور رابررسی کردیم. درمجموع ۱۱۱۵۳ مطالعه مرتبط استخراج و درنهایت ۵۹ مطالعه اصلی انتخاب گردید.یافته ها: به طورکلی بررسی متون نشان داد که ایالات متحده کامل ترین سیستم نتایج توانبخشی بین المللی را در سه حوزه یتوانبخشی بستری، سرپایی و اطفال را داراست که داده ها را از سراسر جهان جمع آوری می کند. بعدازآن کشور استرالیا کاملترینرجیستری ملی بالینی مربوط به نتایج توانبخشی سرپایی و بستری بزرگسالان و کودکان را دارا میباشد؛ و سپس کانادا با سیستمگزارش دهی توانبخشی ملی که تنها برنامه های توانبخشی بستری بزرگسالان را جمع آوری می کنند، کامل ترین سیستم هایاطلاعات توانبخشی را دربردارند . توانبخشی در مالزی با عدم اشتراک داده ها و یکپارچه سازی هنوز در ابتدای راه است. علاوه بر آنسیستم اطلاعات توانبخشی در انگلستان تنها خدمات توانبخشی تخصصی را در برمی گیرد. در کشور ایران و روسیه تنها مطالعاتدر جهت پیشنهاد راه اندازی سیستم اطلاعات توانبخشی می باشد و هنوز سیستمی جامع برای توانبخشی پیاده سازی نشده است.نتیجه گیری: سیستم اطلاعات توانبخشی به عنوان مهمترین گام برای شناسایی دقیق اطلاعات جمعیتی، بهبود نتایج بالینی وعملکردی، معیار ارائه خدمات مراقبت های توانبخشی را فراهم میکند. بااینحال هنوز در بسیاری از کشورها تنها مطالعات آزمایشیدر چندین زیررشته توانبخشی انجام شده است؛ که بی تردید پاسخگوی نیاز جامعه توانبخشی نخواهد بود. ازاینرو کار آینده اینمطالعه طراحی و پیاده سازی سیستم جامع اطلاعات توانبخشی در ایران می باشد.

نویسندگان

سیده فاطمه موسوی بایگی

دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

معصومه سرباز

استادیار، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

خلیل کیمیافر

دانشیار، گروه مدارک پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده علوم پیراپزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران