نقش پاندمی های تنفسی در تحولات علمی و فناوری جهانی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 137

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NPRI01_093

تاریخ نمایه سازی: 12 اسفند 1400

چکیده مقاله:

بیان مساله و هدف پژوهش : اپیدمی ها از آغاز پیدایش تمدنها وجود داشته اند. طاعون، از قرن پنجم پیش از میلاد گزارش شده و در دوره های مختلف تاریخی تلفات داشته است . اندمیک های دیگر، آبله بود که حتی در قرن بیستم بیشتر از تمام جنگ های ویرانگر آن قرن کشته گرفت و سپس آنفولانزا از قرن شانزدهم به بعد، مرگ و میر بالایی داشت ، متاخرترین نمونه ، آنفولانزای اسپانیایی در سال ۱۹۱۹ بود که جان صد میلیون نفر را گرفت و در حال حاضر پاندمی کووید ۱۹.بیماری ها و جنگ ها تاثیرات نامطلوب اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی بر جوامع می گذارند ولیکن ، نگاه از دریچه ی فرصت و استفاده بهینه از وضع موجود، می تواند امیدی برای ادامه زندگی و ارتقاء شرایط ، باشد. روش و چگونگی انجام پژوهش : این پژوهش ، تاریخی - تحلیلی با مطالعه و بررسی منابع بود.یافته ها و نتیجه گیری : طاعون، فرهنگ اروپا را تغییر داد، شروعی بر پایان دوران نهادهای عقب مانده و متزلزل قرون وسطا و زیربنایی بر آغاز رنسانس و انقلاب صنعتی بود زیرا کمبود شدید نیروی انسانی موجب جاری شدن خلاقیت و بودجه به سمت ابتکارهای صنعتی و مهندسی جدیدی شد. آسیب ناشی از آنفولانزای اسپانیایی به پیشرفت نظامهای بهداشت همگانی منجر شد. در حال حاضر، همانگونه که طاعون موجب به راه افتادن چرخهای صنعت شد، کروناویروس نیز انقلابی در حوزههای بیولوژی ، بیوتکنولوژی ، بیوانفورماتیک و علوم کامپیوتر را، در موضوعاتی نظیر واکسن سازی ، ژن درمانی ، درمان سرطان و درمان سایر عفونت های میکروبی موجب شده است .

نویسندگان

سیده رحمانه اطیابی

دانشجوی دکتری میکروبیولوژی ، گروه زیست شناسی سلولی مولکولی و میکروبیولوژی ، دانشکده علوم و فناوری های زیستی ، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران.

محمد ربانی خوراسگانی

دانشیار، گروه زیست شناسی سلو لی مولکولی و میکروبیولو ژی، دانشکده علوم و فناو ریهای زیستی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ا یرا ن