تحلیل کارایی بیمارستان های کشور : مروری نظام مند

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 166

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PAHM-16-1_002

تاریخ نمایه سازی: 4 اردیبهشت 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: بیمارستان ها در راستای ارایه خدمات درمانی و به منظور تحقق رسالت خود نیز نیازمند این ارزیابی هستند.این مطالعه به دنبال مطالعات ارزیابی کارایی بیمارستان ها است. روش کار: مطالعه حاضر از نوع مطالعات مروری بوه و هدف آن بررسی کارایی بیمارستان ها و با بهره گیری از بانک های اطلاعاتی (با استفاده از کلید واژه ها شامل: کارایی بیمارستان، ارزیابی عملکرد، تحلیل پوششی داده ها، تحلیل مرزی تصادفی و جستجوی اینترنی) بود. تعداد ۱۱۵۰ مقاله بر اساس کلید واژه ها یافت شد که تعداد ۵۲ مقاله مرتبط با ارزیابی عملکرد بیمارستان های کشور و نهایتا ۱۸ مقاله، که به ارزیابی کارایی ۲۶۲ بیمارستان دانشگاه های علوم پزشکی سطح کشور، پرداخته بودند، انتخاب گردید. یافته ها: مطالعه مرور نظام مند حاضر نشان داد بالاترین میزان کارایی مربوط به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی سال های ۸۷-۱۳۸۴ و کمترین میزان کارایی مربوط به بیمارستان های منتخب استان آذربایجان غربی در سال ۱۳۸۸ بوده است. همچنین بالاترین کارایی مدیریتی مربوط به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال ۱۳۸۶ و بالاترین کارایی مقیاس مربوط به بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال است. نتیجه گیری: از آنجا که تعداد زیادی از بیمارستانها ناکارا گزارش شده اند ضروری است سیاستگذاران راهکارهایی جهت ارتقای کارایی این بیمارستانها و توزیع مناسب منابع اتخاذ نمایند. همچنین ارزیابی کارایی بیمارستانها به صورت سالیانه پیشنهاد می گردد که برای اجرایی کردن این موضوع بایستی بانک اطلاعاتی اختصاصی طراحی گردد.  

کلیدواژه ها:

Hospital ، Technical efficiency Data Envelopment Analysis ، بیمارستان ، کارایی فنی ، تحلیل پوششی داده ها

نویسندگان

اسما امام رضایی

School of management and medical informatics, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

محسن بارونی

Research Center for Health Services Management, Institute for Futures Studies in Health, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Jalilian F, Zinat Motlagh F, Solhi M. Effectiveness of Education ...
  • Parham M, Riahin AA, Jandaghi M, Darivandpour A. Self-Care Behaviors ...
  • ۲۴.Brianna S, Fjeldsoe BA, Alison L, et al. Behavior Change ...
  • نمایش کامل مراجع