اثر محلول پاشی سویه های مختلف سودوموناس (Pseudomnas fluorescens) بر صفات کمی، عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم برنج در شرایط گلخانه

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 145

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_STGC-4-2_009

تاریخ نمایه سازی: 21 خرداد 1401

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه اثر محلول پاشی باکتری های جنس سودوموناس بر صفات کمی، عملکرد و اجزای عملکرد دو رقم برنج، آزمایشی در گلخانه موسسه تحقیقات برنج رشت به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار به-اجرا درآمد. در این آزمایش، فاکتور رقم در دو سطح (هاشمی و خزر) و محلول پاشی با باکتری سودوموناس در هشت سطح (هشت سویه) به همراه یک تیمار شاهد (بدون باکتری) در نظر گرفته شدند. در این آزمایش قطر ساقه، ارتفاع بوته، طول خوشه، طول و عرض برگ پرچم، تعداد پنجه بارور، وزن صد دانه، تعداد دانه در خوشه، تعداد دانه در بوته و عملکرد تک بوته مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج آزمایش مشخص کرد که بین سویه های مختلف سودوموناس تفاوت معنی داری در قطر ساقه وجود داشت. بیشترین طول برگ پرچم و ارتفاع را باکتری سویه ۱۳۶ سبب شد و کمترین آنها در سویه ۱۷۷ مشاهده شد. بیشترین تعداد دانه در خوشه در باکتری سویه ۴ دیده شد، اما کمترین تعداد نیز مربوط به سویه ۱۷۷ بود. در رابطه با تعداد دانه در بوته، باکتری سویه ۴ و ۱۶۸ بالاترین و کمترین تعداد دانه در بوته متعلق به باکتری سویه ۱۶۹ بود. در پایان آزمایش مشخص گردید که سویه های ۴، ۱۳۶ و ۱۶۸ بهتر از سایر سویه ها باعث افزایش عملکرد و اجزای عملکرد شده اند. به طور کلی می توان چنین اذعان کرد که محلول پاشی باکتری های محرک رشد بر صفات کمی برنج دارای اثر مثبت بوده و باعث افزایش رشد گیاه شده است.