تاثیر محیط دیجیتال بر عادت و روش های خواندن جوانان

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 141

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-22-2_003

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف: در عصر دیجیتال، ابزارهای وبی همچون ماشینی هستند که زمان را به‎سرعت در خود میبلعند. تمایل نسل جدید به استفاده از این ابزارها برای سرگرمی و کسب اطلاعات، عادت خواندن آنها را از نظر انتخاب نوع مواد و روش­های خواندن متحول کرده است. به عبارت دیگر، کاربران امروزی هر چند اطلاعات را بیشتر به‎صورت برخط دریافت میکنند؛ اما به خوانندگان سطحی و اجمالی تبدیل شدهاند که علاقه کمی به خواندن عمیق مطالب دارند. این امر نه‎تنها عادت خواندن بلکه چگونگی پردازش اطلاعات و مرور صفحههای وب را نیز در آن‎ها تغییر داده است. از این رو، این پژوهش در نظر دارد تا تاثیر استفاده از اینترنت بر عادت و روش­های خواندن کاربران را مورد بررسی قرار دهد.  روش: پژوهش حاضر به روش پیمایشی انجام و از پرسشنامه برای گردآوری دادهها استفاده شده است. جامعه پژوهش حاضر را دانشجویان مقطع کارشناسی کلیه رشتههای تحصیلی موسسه آموزش عالی توس مشهد (۱۰۰۰ دانشجو) تشکیل داد که از میان آنان ۱۰۰ دانشجو که مایل به همکاری با پژوهشگر بودند بر اساس اصل دسترسپذیری به‎عنوان نمونه انتخاب شدند. یافته ها: پژوهش حاضر نشان داد که شرکتکنندگان معتقدند اینترنت خواندن تعاملی، گسترده و سطحی را افزایش و خواندن متمرکز و عمیق را کاهش میدهد. همچنین، اینترنت خواندن اخبار و رویدادها، دانش عمومی، متون تخصصی و هرزهنگاری را افزایش میدهد و در خواندن متون مذهبی و ادبی کم تاثیر است. با وجود این، یافته اخیر با از نظر آماری (آزمون مجدور کا) مورد تایید قرار نگرفت. اصالت/ارزش: ارزش مقاله حاضر در نشان دادن آن ابعادی از خواندن است که به‎واسطه محیط تعاملی وب تحت تاثیر قرار می‎گیرد. فعالان حوزه کتاب می‎توانند با نظرداشت این ابعاد، طرح‎های بهتری برای کمتر شدن این معضلات ارائه دهند.  

نویسندگان

زهرا ناصری

Tehranuneversity

علیرضا نوروزی

دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Akarsu, O. & Darryemez, T. (۲۰۱۴). The Reading Habits of ...
  • Birkerts, S. (۱۹۹۴). The Gutenberg Elegies: The Fate of Reading ...
  • Chartier, R. (۲۰۰۴). Languages, Books, and Reading from the Printed ...
  • Chauhan, P. & Lal, P. (۲۰۱۲). Impact of Information Technology ...
  • Cushman, W.H. (۱۹۸۶). Reading from Microfiche, a VDT, and the ...
  • Dykeman, M. (۲۰۰۸). The Effect of the Internet on Reading ...
  • Liu, Z. (۲۰۰۵). Reading Behaviour in the Digital Environment: Changes ...
  • Loan, F. A. (۲۰۱۱). Impact of the Internet Surfing on ...
  • Loan, F. A. (۲۰۱۲). Reading and Library Usage Habits of ...
  • Shehu, N. & Shehu, A. (۲۰۱۴). Challenges of Social Networking ...
  • نادری، فاطمه؛ شعبانی، احمد و عابدی، محمدرضا (۱۳۸۹). مطالعه در ...
  • نمایش کامل مراجع