تاثیر فعالیت های فرهنگی کتابخانه های عمومی بر علاقه مندسازی دانش آموزان به مطالعه (مطالعه موردی: دانش آموزان مدرسه راهنمایی دخترانه گوهرشاد تهران)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 136

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-22-2_005

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف: پژوهش حاضر در نظر دارد تا تاثیر فعالیت­­های فرهنگی را در میزان امانت کتاب، که شاخصی کمی برای علاقه به مطالعه است، در دانش‎آموزان دختر مدرسه گوهرشاد بسنجد. روش: پژوهش به روش نیمه‎تجربی از نوع طرح تک‎گروهی پیش‎آزمون و پس‎آزمون انجام شد. ابزار تحقیق شامل ۲ پرسشنامه (پیش­آزمون ۴ سوال و پس­آزمون ۸ سوال) بود و جامعه آماری، ۸۶ دانش­آموز در سه کلاس اول راهنمایی (دو کلاس ۲۹ نفره و یک کلاس ۲۸ نفره) را شامل گردید. برای بررسی فرضیه­ها از آزمون‎های مقایسات زوجی و آزمون مجذور کا استفاده شد. یافته‎ها: نتایج نشان داد که در پیش­آزمون، ۳۸ نفر یا ۲/۴۴ درصد گزینه دو بار امانت در ماه را انتخاب کردند. این تعداد پس از اعمال متغیر «فعالیت‎های فرهنگی» (برگزاری نمایشگاه کتاب، جمع‎خوانی، مسابقات کتابخوانی، کارگاه‎های عملی و ...) در پس‎آزمون به ۴۵ نفر یا ۳/۵۲ درصد به سه بار امانت در ماه افزایش یافت. آزمون فرضیه اول مبنی بر تاثیر برنامه­های فرهنگی بر ارتقاء میزان امانت و علاقه‎مندی به مطالعه، از طریق آزمون مقایسات زوجی بین دانش­آموزان مورد تایید قرار گرفت به­گونه­ای که تفاوت معناداری بین پاسخ­ها در پیش­آزمون و پس­آزمون دیده شد. آزمون فرضیه دوم نیز که مبنی بررسی معناداری رابطه اجرای فعالیت‎های فرهنگی و حفظ انگیزه­های درونی و بیرونی بود، مورد تایید قرارگرفت. با توجه به ۰۱/۰> ۰۰۶/۰=Pvalue، با ۹۹ درصد اطمینان می‎توان نتیجه گرفت که ارتباط معناداری بین فعالیت­های فرهنگی و حفظ انگیزه­های درونی و بیرونی وجود دارد. اصالت/ارزش: ارزش این مقاله در نشان دادن اثر فعالیت‎های ترویجی و فرهنگی در کتابخوان کردن نوجوانان است. اگر کتابداران فعالانه در تبلیغ کتابخوانی و آشناسازی نوجوانان و جوانان با کتاب‎های مورد علاقه‎شان عمل کنند، بر اساس نتایج این پژوهش، نتایج معنی‎داری دریافت خواهند کرد.  

نویسندگان

زهرا اباذری

Islamic Azad University.Tehran North

مسعود یارمحمدی

, payamenoor University.Tehran

مریم امیدخدا

Iran Public Libraries Foundation

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Anderman, Eric M.: Gray, DeLeon.(۲۰۱۵). Motivation, Learning, and Instruction. International ...
  • Bandura, Albert.(۱۹۹۱). Social cognitive theory of self-regulation. Organizational Behavior and ...
  • Maynard, Sally.(۲۰۱۱). Children’s reading habits and attitudes. Libraries and Society ...
  • Wang, Qian.(۲۰۱۵). Intrinsic Motivation: A Cultural Perspective. International Encyclopedia of ...
  • سیف، علی اکبر(۱۳۸۱). تغییر رفتار و رفتار درمانی نظریه ها ...
  • سیف، علی اکبر(۱۳۸۸). روانشناسی پرورشی نوین روانشناسی یادگیری و آموزش.تهران:دوران ...
  • عماد خراسانی، نسرین دخت.( ۱۳۸۲)،خدمات عمومی وشیوه های آن. تهران:نشرکتابدار ...
  • ملک احمدی، پریسا و پوربهرام، بهار(۱۳۹۱). بررسی تاثیر آموزش مهارتهای ...
  • میرحسینی، زهره و بهرامی، محمد(۱۳۹۱). برراسی میزان تاثیر کتابخانه تلفنی ...
  • میرزائی،خلیل(۱۳۸۸).پژوهش، پژوهشگری و پژوهش نامه نویسی. تهران:جامعه شناسان ...
  • هرگنهان، بی. آر و السون، میتو اچ. (۱۳۸۰). مقدمه ای ...
  • نمایش کامل مراجع