بررسی میزان تاثیر کتابخانه تلفنی رنگین کمان شهرداری سمنان بر افزایش فرهنگ مطالعه کودکان و نوجوانان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 167

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-18-1_007

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

چکیده مقاله:

هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر منابع مطالعاتی در افزایش نرخ مطالعه کودکان و نوجوانان از طریق کتابخانه تلفنی شهرداری سمنان، که شیوه ای جدید در کشور است، می باشد. روش: روش پژوهش حاضر، آزمایشی یا تجربی با استفاده از طرح تک گروهی بوده است که شامل طرح گروه پیش آزمون- پس آزمون می­باشد. ابزار تحقیق شامل ۲ پرسشنامه است: پیش آزمون با هفت سوال و پس آزمون با ۱۳ سوال. جامعه آماری شامل ۶۹ نفر اعضای جدید کتابخانه در شهریور ۸۹  می باشد. برای بررسی تفاوت جواب ها در دو پرسشنامه و بررسی فرضیه، ازآزمون t  استفاده شد. یافته ­ها: طبق نتایج، بررسی میزان علاقه مندی کودکان و نوجوانان به مطالعه کتاب توسط اعضای جدید کتابخانه تلفنی با تحلیل پاسخ­ در پیش­آزمون، تعداد (۳۴ نفر ، ۳/۴۹ درصد)، گزینه بسیار زیاد را انتخاب کردند. این تعداد در پس­آزمون تغییر کرده و تعداد (۴۱ نفر، ۴/۵۹ درصد)، در مقایسه با پاسخ دهندگان در پیش­آزمون علاقه مندی بیشتری را نشان دادند و این روند سیر صعودی داشت. در پیش آزمون و پس آزمون درخصوص مطالعه در ۲۴ ساعت شبانه روز، یکی از گزینه­ها مطالعه از ۶۰-۱۲۹ دقیقه بود که ۱۱ نفر (۱۵.۹%) در پیش آزمون به آن پاسخ دادند در حالی که در پس آزمون این تعداد به ۲۱ نفر (۳۰.۴۵%) رسید یعنی کتابخانه تلفنی در افزایش میزان مطالعه اعضا تاثیر داشته است. فرضیه پژوهش مبنی بر نقش مثبت کتابخانه تلفنی در افزایش نرخ مطالعه کودکان و نوجوانان مورد تایید قرار گرفته و تفاوت معنی داری بین پاسخ ها در پیش آزمون و پس آزمون دیده می­شود. اصالت/ارزش: نخستین پژوهش در زمینه کتابخانه تلفنی در ایران است و نتایج حاصل از آن می تواند به مسئولان نهاد کتابخانه های عمومی کشور، سازمان فرهنگی-هنری شهرداری و کتابخانه های کانون پرورش  فکری کودکان و نوجوانان در استفاده از این تجربه و اشاعه آن در سطح کشور به منظور ارتقاء فرهنگ مطالعه در کودکان و نوجوانان یاری نماید.  

نویسندگان

زهره میرحسینی

Islamic Azad University, North Tehran Branch

محمد بهرامی

Islamic Azad University, North Tehran Branch

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Majzub, R. & Abu, S. (۲۰۱۰). The practice of reading ...
  • Sancore, J. (۱۹۹۲). Encouraging the lifetime reading habit. Journal of ...
  • Wong. Shelleg et al (۱۹۹۴). Characterizing teacher- student interaction reading ...
  • http://www.eric.ed.gov/PDFS/ED۳۷۵۳۹۲.pdfامینی، بهروز (۱۳۷۸). عادت به مطالعه؛ پژوهشی درباره نقش خانواده ...
  • غفاری، سعید (۱۳۸۱). شیوه های عادت به مطالعه در ...
  • سامانه مدیریت کتابخانه تلفنی رنگین کمان (۱۳۸۸) گزارشات. بازیابی شده ...
  • فقال، پروین (۱۳۷۱). رابطه هوش و علاقه به مطالعه کتابهای ...
  • قزلایاغ، ثریا (۱۳۸۳). ادبیات کودکان و نوجوانان و ترویج خواندن. ...
  • میرزایی، خلیل (۱۳۸۸). پژوهش، پژوهشگری و پژوهشنامهنویسی. تهران: جامعهشناسان ...
  • ویسی نژاد، سیما (۱۳۸۶). بررسی راهکارهای ترغیب به مطالعه در ...
  • نمایش کامل مراجع