بررسی علل بی نظمی در برگزاری کلاس های آغاز هر نیمسال تحصیلی از نگاه کارشناسان آموزشی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 150

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMED-12-3_006

تاریخ نمایه سازی: 16 شهریور 1401

چکیده مقاله:

مقدمه: بی نظمی یا به عبارتی بهتر تاخیر یک تا دو هفته ای در آغاز هر نیمسال تحصیلی بواسطه عدم حضور دانشجویان یا اساتید در کلاس ها، یکی از معضلات بسیار متداول در اکثر دانشگاههای ایران است. این پژوهش با هدف بررسی علل بی نظمی در شروع نیمسال تحصیلی از دیدگاه کارشناسان آموزشی چند مرکز دانشگاهی انجام شده است. روش بررسی: این مطالعه بصورت مقطعی در نیمسال اول تحصیلی ۹۵-۹۴ در سه دانشگاه علوم پزشکی بابل، شهید بهشتی و ایران، در میان کارشناسان آموزشی چهار دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پیراپزشکی و بهداشت انجام پذیرفت. جهت جمع آوری داده از ابزاری محقق ساخته استفاده شد. روایی ابزار با اعمال نظر شش نفر از متخصصین و پایایی آن با روش آزمون- بازآزمون (۸۲/۰=r) مورد تایید قرار گرفت. برای پردازش داده از شاخص های آمار توصیفی استفاده شد. نتایج: پردازش نظرات ۴۲ نفر از کارشناسان حاکی از آن بود که اصلی ترین دلیل بی نظمی دانشجویان در اولین هفته آغاز ترم، تاکید دوستان همکلاسی به غیبت در کلاسها می باشد. البته به عقیده آنان، خلاء مقررات انضباطی و یا عدم جدیت در اجرای قوانین، بی میلی اساتید در برگزاری بموقع کلاس ها و همچنین عدم حضور و غیاب و یا عدم اعلام غیبت ها به آموزش از دیگر عوامل موثر می باشند. نتیجه گیری: به عقیده کارشناسان آموزشی، از بین علل متعدد تعطیلی کلاس ها در آغاز هر نیمسال تحصیلی، عوامل منسوب به دانشجویان و اساتید از سهم بیشتری برخوردارند. بنابراین نیاز است تا از سوی مسئولان آموزشی برنامه ریزی و نظارت دقیق تری برای کنترل و جلوگیری از چنین رفتاری صورت پذیرد.  

نویسندگان

سید حسین موسوی انیجدان

Assistant professor, Facculty of Allied Medicine, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.

آرام تیرگر

Associate Professor, Social Determinate of Health Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran

مصطفی پویاکیان

Assistant professor, Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

خدابخش جوانشیر

Associate Professor, Mobility Impairment Research Center, Physiotherapy Department, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.

ایرج علیمحمدی

Associate Professor, Department of Occupational Health Engineering, School of Public Health, Iran University of Medical Sciences. Tehran, Iran

ایمان جهانیان

Faculty Member, Department of Medical Education, Education Development Center, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran

منیره پروانه

PhD Student of Educational Administration, M.Sc. of Medical Education, Education Development Center, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fasihi Harandi T, Azizzadehforoozi M, Mohammadalizadeh S, Ghazanfari moqadam Z. ...
  • Nazari Vanani R, Naderi Z, Aein F. Factors Affecting Classroom ...
  • Azmoudeh E, Dolati M, Farzadmanesh E, Khosro Abadi AA, Hassan ...
  • Karami MY, Amanat A, Rasekh Jahromi A, Sotoodeh Jahromi A. ...
  • Nabavi S, Safavi M. Causes of Absenteeism and Lack of ...
  • Dehghani Gh, Pirir M. An Assessment of Medical Students’ Educational ...
  • Demari B. Survey Of Influence Factors On Participation Or Not ...
  • Dehghani M, Nakhaee N. Faculty evaluation by students: a review ...
  • Ghavam M, Poormalek F, Imani V. Effects of dentistry students' ...
  • kebriaei A, sabahi bidgoli M, saeedi A. Utilizing personal time ...
  • نمایش کامل مراجع