بررسی دانش، نگرش و رفتار معلمان مدارس ابتدایی شهر رفسنجان در خصوص پیشامدهای اورژانسی بیماری صرع و آسم در مدارس در سال ۱۳۹۹

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 177

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-12_002

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: با توجه به شیوع پیشامدهای اورژانسی در مدارس و نقش کلیدی معلمان در پیشگیری و برخورد با این رویدادها، پژوهش حاضر با هدف تعیین دانش، نگرش و رفتار معلمان مدارس ابتدایی شهر رفسنجان در خصوص پیشامدهای اورژانسی بیماری صرع و آسم در مدارس ابتدایی انجام شد. روش بررسی: مطالعه توصیفی حاضر در میان ۱۰۱ نفر از معلمان مدارس ابتدایی شهر رفسنجان به روش سرشماری در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۹ انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته دانش، نگرش و رفتار در خصوص بیماری آسم و صرع و پیشامدهای اورژانسی متعاقب آن ها بود. داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه ۱۸ و آزمون های آماری همبستگی پیرسون، تی مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معناداری کمتر از ۰۵/۰ انجام شد. یافته ها: میانگین نمره دانش، نگرش و رفتار معلمان در خصوص بیماری صرع به ترتیب برابر ۹/۷۷، ۳/۶۸ و ۷/۷۲ و در خصوص بیماری آسم برابر ۶/۷۳، ۵/۸۱ و ۶/۷۱ از ۱۰۰ بود. بین میانگین نمره رفتار معلمان در خصوص بیماری صرع با سن (۲۲۱/۰r= ، ۰۲۷/۰=P) همبستگی و با سطح تحصیلات (۱۳/۳ F=، ۰۲۹/۰= P) ارتباط آماری معناداری مشاهده شد. همچنین بین میانگین نمره دانش معلمان در خصوص بیماری آسم با سطح تحصیلات (۸۵/۲ F=، ۰۴۱/۰= P) اختلاف معنادار و بین نمره رفتار معلمان درخصوص آسم با سابقه کار (۳۰۳/۰ r=، ۰۰۲/۰= P) همبستگی آماری معناداری مشاهده شد. نتیجه گیری: براین اساس، طراحی، اجرا و ارزشیابی آزمایشات آموزشی و بازآموزی، خصوصا برای معلمان با سن و سابقه کار کمتر پیشنهاد می شود.

نویسندگان

مسلم کوهگردی

Student Research Committee, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran

محمد اسدپور

Department of Health Education and Health Promotion, Faculty of Health, Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran.

مصطفی نصیرزاده

Department of Health Education and Health Promotion, Faculty of Health, Occupational Safety and Health Research Center, NICICO, World Safety Organization and Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :