شبکه سازی آزمایشگاهی و ایجاد بانک اطلاعات آزمایشگاه ها، تجهیزات و مواد شیمیایی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 116

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMTC03_021

تاریخ نمایه سازی: 17 آبان 1401

چکیده مقاله:

از بدو ایجاد دانشگاه در کشور، یکی از اساسی ترین بخشهای هر دانشگاه، تاسیس آزمایشگاه های تخصصی بوده است. با توسعه علوم بین رشتهای، ارتباطات علوم با همدیگر و لزوم انجام آنالیزهای کاربردی، نیاز به تجهیزات جدید و پیشرفته را نشان میدهد. با توجه به هزینه های بالای خرید و نگهداری اینگونه تجهیزات، و لزوم خدمات دهی بهتر به عموم پژوهشگران، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و همچنین بخش صنعت، کشاورزی و ... خارج از دانشگاه، ضرورت ایجاد آزمایشگاه های مرکزی در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را نمایان ساخت و سیاستگذاری وزارت عتف به سمت ایجاد آزمایشگاه های مرکزی در دانشگاه ها سوق پیدا کرد. در ادامه، وزارت عتف اقدام به ایجاد شبکه آزمایشگاه های علمی ایران (شاعا) نمود که ضمن ارتباط با یکدیگر قابلیت ارائه خدمات فراوان و متنوع به طیف وسیعی از متقاضیان داشته باشد. شبکه شاعا اهداف بسیار راهبردی در زمینه ارائه خدمات آزمایشگاهی دارد که در نظام نامه آن منعکس و جهت اجرا به کلیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ابلاغ شده است. همچنین سایر مجموعه های مشابه و یا موازی نظیر معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و یا سازمانهای دولتی و غیر دولتی بسته به حیطه کاری خود اقدام به شبکه سازیهای مشابه و متنوع نمودند. شبکه سازی آزمایشگاهی و جمع آوری اطلاعات آزمایشگاه ها، تجهیزات، مواد شیمیایی، نیروی انسانی، خدمات و ... شامل دامنه بسیار وسیعی بوده و فواید زیادی هم از قبیل صرفه جویی در هزینه ها و مواد و و تجهیزات و استفاده بهینه از همه عوامل دخیل در آزمایشگاه و افزایش سرعت و دقت در نتایج آزمایشها و در نهایت پژوهش دارد. شبکه سازی عمومی و یا تخصصی و یا اصلاح ساختارهای موجود نیز کمک بسیاری در این هدف دارد تا همه کارها از نقطه صفر شروع نشده و در وقت و زمان و هزینه ایجاد شبکه ها نیز با توجه به شبکه های موجود صرفه جویی صورت گرفته و استفاده بهینه شود.

کلیدواژه ها:

شبکه سازی- آزمایشگاه- بانک اطلاعات.

نویسندگان

محمد انوار

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشجوی دکتری و دانش آموخته کارشناسی ارشد شیمی و حاصلخیزی خاک، کارشناس مسئول و مدیر کیفی آزمایشگاه مرکزی، اردبیل، خیابان دانشگاه، دانشگاه محقق اردبیلی، معاونت پژوهش و فناوری، آزمایشگاه مرکزی، کد پستی ۵۶۱۹۹۱۳۱۳۱،