نقش امر به معروف و نهی از منکر در بهبود معیارهای ایدئولوژیکی مدیران سازمان هادر راستای مدیریت شایسته سالار با الهام از آموزه های حضرت علی(ع)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 183

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

TATAS01_157

تاریخ نمایه سازی: 12 آذر 1401

چکیده مقاله:

در پژوهش حاضر بر نقش امر به معروف و نهی از منکر در بهبود معیارهای ایدئولوژیکی مدیران سازمان ها تاکید شده و در اینراستا از آموزه های حضرت علی (ع) الهام گرفته شده است. پژوهش به شیوه توصیفی و از نوع تحلیل اسنادی انجام شده وکلیه مراجع مرتبط با موضوع به عنوان جامعه پژوهش حاضر محسوب شده است. به علاوه در انجام پژوهش، نمونه گیری بهعمل نیامده و کلیه منابع و مراجع موجود و در دسترس اعم از کتب، مقالات و گزارش های پژوهشی مورد بررسی واقع شدهاست. ابزار پژوهش فرم های فیش برداری از منابع و مراجع مذکور بوده است. داده های جمع آوری شده از نوع کیفی بودهبنابراین با ملاحظه ماهیت داده ها به طبقه بندی، تحلیل، استدلال و استنتاج منطقی آنها پرداخته شده است. در این پژوهشسعی گردید با مروری جامع بر منابع موجود، معیارهای ایدئولوژیکی مدیران سازمان ها (ایمان به خدا، داشتن تقوا، اعتقاد بهآخرت و روز حساب، زهد و عدم تعلق به دنیا، یاد خدا و استعانت و بندگی او را نمودن، اندیشناکی در باب مرگ)، در جامعهاسلامی و نقش امر به معروف و نهی از منکر در جهت ارتقاء این معیارها در راستای مدیریت شایسته سالار از دیدگاه حضرتعلی (ع) مورد بحث و بررسی قرار گیرد. نتایج حاکی از آن است که مدیریت شایسته سالار در سازمان ها زمانی حاصل خواهدشد که مدیران سازمان ها با الگوپذیری از حضرت علی (ع)، دو اصل امر به معروف و نهی از منکر را در زمینه معیارهایایدئولوژیکی که ریشه در جهان بینی اسلامی داشته باشد را سرلوحه کار خود در سازمان قرار دهند و به آن اعتقاد قلبی داشتهباشند.

نویسندگان

علیرضا نیک مرام

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستان

شیرزاد صفرلو

دانشجوی دکتری، مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه سیستان و بلوچستانو کارشناس ستادی شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر