مطالعات مورد – همگذری (Case Crossover Studies)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RUMS-18-6_001

تاریخ نمایه سازی: 25 دی 1401

چکیده مقاله:

سخن سردبیر Editorial مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان دوره هجدهم، شهریور ۱۳۹۸، ۵۱۳-۵۱۴     مطالعات مورد – همگذری (Case Crossover Studies)   محسن رضائیان[۱]   M. Rezaeian   مطالعات مورد - همگذری (Case Crossover Studies) به ویژه برای مشخص کردن تاثیر زودگذر مواجهه بر روی رخداد یک بیماری حاد، مناسب است. در این طراحی، به جای آن که یک گروه مجزا برای کنترل انتخاب  شود، هر مورد در نقش کنترل خودش ظاهر خواهد شد. برای این منظور، مواجهه فرد در یک دوره زمانی مشخص قبل از وقوع پیامد با مواجهه معمولی آنها مقایسه خواهد شد. این مطالعه خلاقانه می تواند بسیاری از مشکلات مربوط به انتخاب گروه شاهد مناسب در مطالعات مورد - شاهدی را حذف نماید [۱]. در یک مطالعه نسبتا قدیمی، محقق مواجهه را داشتن "رابطه جنسی در دو ساعت قبل" از پیامد حاد یعنی "حمله قلبی" تعریف نمود. بنابراین، موارد کسانی بودند که دچار حمله قلبی شده و دو ساعت قبل از حمله، داشتن یک رابطه جنسی را نیز گزارش کرده اند. سپس محقق، رخداد رابطه جنسی معمول در این افراد را در یک سال قبل از رخداد حمله قلبی در آنها مورد بررسی قرار داد. پس از مصاحبه با سیصد مورد مبتلا، محقق به این نتیجه رسید که داشتن رابطه جنسی خطر ابتلاء به حمله قلبی را تا دو برابر افزایش داده است [۲]. توجه به این نکته ضروری است که در مطالعات مورد – همگذری، انتخاب زمان مقایسه می تواند نتایج متفاوتی را به همراه داشته باشد. برای نمونه، در یک مطالعه دیگر، محققین مواجهه را "مصرف الکل در شش ساعت قبل" از پیامد حاد یعنی "آسیب منجر به مراجعه به یک مرکز اورژانس" تعریف نمودند. بنابراین، موارد کسانی بودند که دچار آسیب منجر به مراجعه به یک مرکز اورژانس شده و شش ساعت قبل از آسیب، مصرف الکل را نیز گزارش کرده اند. سپس محققین، رخداد مصرف الکل در این افراد را در یک روز قبل و همین طور یک هفته قبل از رخداد آسیب در آنها مورد بررسی قرار دادند. پس از بررسی ۲۵۰۳ مورد، محققین به این نتیجه رسیدند که اگر مقایسه را با روز قبل انجام دهند، مصرف الکل خطر آسیب را ۳۸/۴ برابر افزایش می دهد. در حالی که، اگر مقایسه را با هفته قبل انجام دهند، مصرف الکل خطر آسیب را ۳۵/۵ برابر افزایش می دهد [۳].   References [۱] Webb P, Bain C, Page A. Essential Epidemiology: An Introduction for Students and Health Professionals. Cambridge University Press. United Kingdom ۲۰۱۷. [۲] Maclure M. The case-crossover design: a method for studying transient effects on the risk of acute events. Am J Epidemiol ۱۹۹۱; ۱۳۳ (۲): ۱۴۴-۵۳. [۳] Borges G, Orozco R, Monteiro M, Cherpitel C, Then EP, López VA, et al. Risk of injury after alcohol consumption from case-crossover studies in five countries from the Americas. Addiction ۲۰۱۳; ۱۰۸ (۱): ۹۷-۱۰۳.       [۱]- استاد گروه آموزشی اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات محیط کار، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران     تلفن: ۳۱۳۱۵۱۲۳-۰۳۴، دورنگار: ۳۱۳۱۵۱۲۳-۰۳۴، پست الکترونیکی: moeygmr۲@yahoo.co.uk، ارکید:  ۰۰۰۰-۰۰۰۳-۳۰۷۰-۰۱۶۶

کلیدواژه ها:

Case Crossover Studies ، Heart attack ، مطالعات مورد - همگذری ، حمله قلبی

نویسندگان

محسن رضائیان

دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • References[۱] Webb P, Bain C, Page A. Essential Epidemiology: An ...
  • Maclure M. The case-crossover design: a method for studying transient ...
  • Borges G, Orozco R, Monteiro M, Cherpitel C, Then EP, ...
  • References[۱] Webb P, Bain C, Page A. Essential Epidemiology: An ...
  • Maclure M. The case-crossover design: a method for studying transient ...
  • Borges G, Orozco R, Monteiro M, Cherpitel C, Then EP, ...
  • نمایش کامل مراجع