بررسی مقایسه ای وضعیت کتابخانه های دانشگاه پیام نور در مرکز استان ها ، بر مبنای «استانداردهای کتابخانه های دانشگاهی ایران»

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 87

فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJEI-5-18_006

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

چکیده مقاله:

هدف: از این تحقیق بررسی مقایسه ای وضعیت کتابخانه های دانشگاه پیام نور در مرکز استان ها بر مبنای « استاندارد های کتابخانه های دانشگاهی ایران» می­باشد. روش پژوهش :این تحقیق با روش پیمایشی - تحلیلی انجام شده و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه بوده است. جامعه پژوهش، کلیه کتابخانه های دانشگاه پیام نور واقع در مرکز استان ها می باشد. داده ها با استفاده از نرم افزار spss واکسل مورد تجزبه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد.  یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد به طور میانگین از نظر کیفی، با استاندارد اهداف و وظایف (۹۸/۵۹%)، استاندارد سازمان و مدیریت (۳۳/۶۲%)، استاندارد نیروی انسانی(۴۳/۵۹%)، استاندارد مجموعه (۸۳/۵۵%)، استاندارد سازماندهی منابع(۷۵%)، استاندارد خدمات(۵۲/۴۹%)، استاندارد ساختمان و تجهیزات(۳۲/۳۸%)و استاندارد بودجه (۲۵/۳۵%)  مطابقت دارند. میانگین کل مطابقت کتابخانه های مورد مطالعه با استاندارد ها از نظر کیفی(۴۵/۵۴%) می باشد، اما از نظر رویکرد کمی، استاندارد  نیروی انسانی با(۷۲ /۵%) و استاندارد مجموعه کتابخانه با(۱۳/۱۳%) اختلاف قابل ملاحظه ای با استاندارد ها دارند. در خصوص میزان مطابقت کتابخانه های مورد مطالعه برای رعایت استاندارد فضای مورد نیاز با (۰۹/۷%)در وضعیت نامساعدی قرار دارند. نتیجه گیری: در مجموع از ۸ استاندارد مورد بررسی، استاندارد سازماندهی منابع با(۷۵%) بیشترین میزان مطابقت را داراست و رویکرد کمی استاندارد نیروی انسانی با (۷۲ /۵%) کمترین میزان مطابقت را دارند. یافته های پژوهش حاضر، فرضیه پژوهش " کتابخانه های مرکز استان های دانشگاه پیام نور با «استاندارد های کتابخانه های دانشگاهی ایران» مطابقت ندارند" را تایید می کند.

کلیدواژه ها:

کتابخانه های دانشگاهی ، استاندارد ، استاندارد های کتابخانه های دانشگاهی ایران ، کتابخانه های دانشگاه پیام نور مرکز استان ها

نویسندگان

موسی مجیدی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

اصغر موسایی

کارشناسی ارشد کتابداری دانشگاه آزاد واحد تهران شمال،دانشگاه پیام نور مرکز مرند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی، اصغر(۱۳۷۹). ساختار سازمانی کتابخانه های دانشگاهی. فصلنامه اطلاع رسانی ...
  • تعاونی، شیرین(۱۳۸۰).استانداردهای کتابخانه های دانشگاهی ایران. تهران: کتابخانه ملی جمهوری ...
  • حسینی ، سید مهدی (۱۳۸۴). بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی ...
  • نصیری، ماریا (۱۳۷۹). بررسی وضعیت کتابخانه های واحد های دانشگاهی ...
  • نیک کار، ملیحه؛ احمدی، محمد باقر (۱۳۷۶). بررسی وضعیت موجود ...
  • Ashoor, M. S. J. (۱۹۹۱). Evaluation of Collections of Saudi ...
  • http://www.lib.latrobe.edu.au/publications/jnc-sd&cpe. Retrieved ۸ OctQuery, L.; deiss, K(۲۰۰۷).final report submitted on ...
  • نمایش کامل مراجع