نقش بازگشت پذیری در لخته شدن فلزات سنگین در محیط مصبی

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 183

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-15-1_011

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

چکیده مقاله:

پس از اینکه اولین بار فرآیند لخته سازی در مصب کشف شد، دگرگونی عظیمی در نحوه محاسبه بار محلول عناصر به وجود آمد. در واقع مشخص شد که در اثر اختلاط آب شیرین با شور، بخش قابل توجهی از عناصر در آب شیرین به صورت لخته در آمده و در محیط مصب ته نشین می شوند. در این تحقیق با بررسی فرآیند لخته سازی در مصب رودخانه مشخص شد که فلزات کادمیم، کروم، کبالت و نیکل به ترتیب ۸۶، ۷۴، ۶۲ و ۵۰ درصد از بار اولیه خود در اثر اختلاط آب شور و شیرین در دهانه مصب از دست می دهند. از دست آوردهای جدید این تحقیق می توان به روش جدید در محاسبه بار فلزات اشاره کرد. این تحقیق برای اولین بار نشان داد که لخته سازی فرآیندی برگشت پذیر می تواند باشد. بعبارتی به دلیل تغییرات مدام فیزیکی و شیمیایی مصب، فلزات بطور پیاپی این امکان را دارند که از حالت لخته خارج شوند و به فاز محلول باز گردند.

نویسندگان

علی معرفت

دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست گرایش منابع آب/ گروه مهندسی محیط -زیست، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه تهران.

عبدالرضا کرباسی

دانشیار/ گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه تهران.

میربابک منزوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست گرایش سواحل/ گروه مهندسی محیط زیست، دانشکده ی تحصیلات تکمیلی محیط زیست، دانشگاه تهران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :