اثر متیل جاسمونات بر تولید فلاونوئید، فنول و فعالیت آنزیم های فنیل آلانین آمونیالیاز و پراکسیداز در شیرین بیان در شرایط درون شیشه ای

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 125

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICSDA06_072

تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1401

چکیده مقاله:

هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر متیل جاسمونات بر میزان متابولیت های ثانویه و برخی صفات فیزیولوژیکی شیرین بیان می باشد. در این پژوهش بذرهای گیاه شیرین بیان ( ( Glycyrrhiza glabra L از شرکت پاکان اصفهان خریداری شد. بذرها بعد از ضدعفونی در محیط کشت MS تحت تیمار متیل جاسمونات در غلظت (صفر، ۲/۰، ۵/۰، ۱ و ۲ میکرومولار) قرار گرفتند و سپس برخی صفات فیزیولوژیکی و فیتوشیمیایی گیاه شیرین بیان مورد اندازه گیری قرار گرفتند. بیشترین میزان کلروفیل a و کلروفیل b و کلروفیل کل به ترتیب در غلظت ۲ میکرومولار بدست آمد. بیشترین میزان فلاونوئید در طول موج ۳۰۰ نانومتر در غلظت با تیمار ۱ میکرومولار و بیشترین میزان فلاونوئید در طول موج ۳۳۰ نانومتر در غلظت صفر مشاهده شد . بیشترین و میزان فنول در غلظت یک میکرومولار متیل جاسمونات حاصل شد . همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیم PAL و آنزیم پراکسیداز به ترتیب در غلظت یک و ۵/۰ میکرومولار بدست آمد. نتایج نشان دادند که استفاده از متیل جاسمونات می تواند با القا و تجمع متابولیت های ثانویه در گیاه شیرین بیان موجب افزایش مواد موثره در این گیاه دارویی گردد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مهسا امامی میرک

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

اصغر استاجی

استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی