اعتبارسنجی عوامل موثر بر مدیریت بیماری های واگیردار نوپدید با تمرکز بر پاندمی کووید-۱۹

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 191

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_DPMK-12-4_006

تاریخ نمایه سازی: 14 فروردین 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: کاهش خطر از ارکان توسعه پایدار جامعه است. هدف تحقیق اعتبارسنجی عوامل موثر بر مدیریت بحران بیماریهای واگیردار نوپدید با تمرکز بر بیماری کووید-۱۹ می باشد، تا مدیران سازمان ها ضمن برخورداری از تفکر سیستمی و الگوی مدیریتی مناسب در کنار عبور همراه با سلامت، منافعی را نیز کسب نمایند. روش: این پژوهش، از نوع پیمایشی-مقطعی است. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه انجام گردید. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مطلعان نسبت به موضوع مدیریت بحران کرونا از سازمان های منتخب استان خوزستان در سال ۱۴۰۱ بودند. برابر فرمول کوکران، تعداد نمونه ۳۸۴ نفر برآورد شد که پرسشنامه پژوهش را تکمیل نمودند. برای اعتبارسنجی مدل از مدل معادلات ساختاری با نرم افزارSmartPLS  نسخه ۳ و SPSS نسخه ۲۳ استفاده گردید. یافته ها: نتایج بر اساس نظر کارشناسان نشان داد که عوامل علی بر مدیریت بیماری های واگیردار نوپدید تاثیرگذار هستند. مدیریت بحران بیماری های واگیردار نوپدید بر راهبردها تاثیرگذار هستند. عوامل زمینه ای و عوامل مداخله گر بر راهبردهای مدیریت بحران تاثیرگذار هستند. در نهایت راهبردها بر پیامدهای مدیریت بحران تاثیرگذار هستند. همچنین شاخص هایQ۲،  F۲و  R۲(۲۷۲/۰) و GOF (۴۴۰/۰)؛ نشان دادند که برازش مدل های اندازه گیری، ساختاری و کلی مناسب و مورد تایید می باشد. نتیجه گیری: از طریق سازماندهی، هماهنگی و نظارت مستمر در راستای پیشگیری و کاهش پیامدهای نامطلوب بحران ها؛ ضمن عبور همراه با سلامت با درس آموزی و طراحی الگویی در جهت مدیریت بهتر این بحران ها قدم بردارند تا بتوانند در زمینه مدیریت بحران چنین بیماری های نوپدیدی انباشت دانشی داشته باشند و از این انباشت دانش و تجربه برای سال های آتی و مدیریت مقابله با بیماری های جدید مشابه احتمالی و تصمیم گیری های بهتر استفاده نمایند. لذا ضرورت بازنگری اساسی در الگوی حکمرانی و به طور کلی در الگوی مدیریت بحران بیماری های واگیردار نوپدید کشور به طور خاص و ویژه محسوس می باشد.

کلیدواژه ها:

Crisis Management ، Emerging Infectious Diseases ، fit of the crisis management model ، مدیریت بحران ، بیماری های واگیردار نوپدید ، برازش الگوی مدیریت بحران.

نویسندگان

لیلا نظری

Phd Student,Department Of Management, Zahedan Branch, Islamic Azad University, Zahedan, Iran

وحید پورشهابی

Assistant Professor, Department Of Management, Zahedan Branch, Islamic Azad University, Zahedan, Iran

حامد آرامش

Assistant Professor, Faculty of Management and Economics, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran

نورمحمد یعقوبی

Professor, Faculty of Management and Economics, University of Sistan and Baluchestan, Zahedan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :