غربالگری سرطان دهانه رحم: طراحی و روان سنجی ابزارحمایت عاطفی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-16-3_004

تاریخ نمایه سازی: 20 فروردین 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: غربالگری سرطان دهانه رحم با کاهش مرگ ومیر ناشی از این سرطان در زنان همراه است. از میان عوامل مختلف تاثیرگذار بر انجام این غربالگری، نقش حمایت عاطفی نسبت به دیگر جنبه های حمایت اجتماعی برجسته تر است. این مطالعه با هدف طراحی و بخش های پرسش نامه حمایت عاطفی در سال ۱۴۰۰ در شهر کرج انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه روش شناسی، جهت طراحی ابزار، ابتدا با بررسی متون و انجام مصاحبه با ۲۰ زن سن باروری و نیز استخر گویه با ۳۳ مورد تشکیل شد٬ سپس با روش دلفی به ۹ گویه تقلیل یافت و نسخه اولیه ابزار طراحی شد. در فرایند روایی صوری و محتوایی، تعداد گویه ها به ۸ مورد کاهش پیدا کرد٬ سپس روایی سازه ابزار با شرکت ۶۳۰ زن با میانگین سنی ۷۸/۹±۱۲/۴۲ به روش نمونه گیری دردسترس انجام شد. تجزیه وتحلیل داده ها نیز با کمک نرم افزار SPSS و AMOS نسخه ۲۴ انجام شد. یافته ها: متوسط شاخص روایی محتوا، ضریب همبستگی درون خوشه ای و ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب ۹۲/۰، ۹۳/۰ و ۷۹/۰ بودند که بیانگر مطلوبیت شاخص های موردنظر بود. گویه های ابزار طراحی شده ضمن تحلیل عامل اکتشافی در ۲ عامل تاثیرات مثبت و تاثیرات منفی حمایت عاطفی در غربالگری سرطان دهانه رحم قرار گرفتند و روی هم ۸۶۶/۶۱ درصد از واریانس کل را تبیین می کردند. شاخص های تحلیل عاملی تاییدی٬ موید عوامل ابزار موردمطالعه بود. نتیجه گیری: ابزار طراحی شده از کفایت روان سنجی مطلوبی برخوردار بود. این مقیاس ساده، گویا و مختصر می تواند جهت ارزیابی حمایت عاطفی در غربالگری سرطان دهانه رحم در زنان سنین باروری استفاده شود.

نویسندگان

مونا خالدنژاد

Department of Psychology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran.

لیلی صالحی

Department of Health Promotion and Education, Research Center for Health, Safety and Environment, School of Health, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran.

سارا پاشنگ

Department of Psychology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran.

عباس مقیم بیگی

Department of Statistics and Epidemiology, Faculty of Health, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran.

عاطفه نژاد محمد نامقی

Department of Psychology, Karaj Branch, Islamic Azad University, Karaj, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :