بررسی پارامترهای تاثیر گذار بر زبری سطح قطعات ساخته شده پلیمری توسط مدلسازی رسوبی ذوب شده (FDM) با هدف پولیش لیزری

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 88

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICME19_075

تاریخ نمایه سازی: 19 اردیبهشت 1402

چکیده مقاله:

فرایند مدلسازی رسوبی ذوب شده، یک تکنیک ساخت پیشرفته است که قطعات را به روش لایه به لایه می سازد. قطعات چاپ شده با این فرآیند به دلیل ساخت لایه ای ، دارای کیفیت سطح پایین و دقت ابعادی ضعیف می باشند . زبری سطح بالا، کاربرد این قطعات را در بسیاری از زمینه های کاربردی مانند هوافضا و پزشکی که نیازمند دقت و کیفیت سطح بالا هستند، محدود می سازد. پولیش لیزری یک فرآیند نوظهور صنعتی است که می تواند کیفیت سطح را بهبود بخشد. انتخاب صحیح پارمترهای لیزر، هزینه و زمان پرداخت سطح قطعات ساخت افزودنی را به مراتب کاهش می دهد. در پژوهش حاضر تاثیر پارامترهای چاپگر سه بعدی و زاویه سطح نمونه های تولید شده بر زبری سطح قطعات، به صورت مجزا مورد مطالعه قرار گرفت . میزان تاثیر هر یک از پارامترهای چاپ با ترسیم یک نقشه حرارتی تبیین و ارتفاع لایه گذاری به عنوان مهم ترین پارامتر موثر بر زبری سطح معرفی گردید. همچنین روند تغییرات زبری بر اساس زاویه سطح قطعات چاپ شده در قالب یک نمودار مورد ارزیابی قرار گرفته شد. سپس روندنمایی از ارتباط پارامترهای چاپ و شکل هندسی قطعات چاپ شده با پارامترهای انتخابی لیزر به منظور دستیابی به بهترین کیفیت سطح ارائه گردید.

نویسندگان

سیدمرتضی موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران،دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران

محمدرضا موحدی

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف، تهران