اینترنت اشیا در حمل ونقل: مزایا ، چالش ها و موارد استفاده در هوشمند سازی صنعت قطار شهری

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 244

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_148

تاریخ نمایه سازی: 28 خرداد 1402

چکیده مقاله:

با توجه به هوشمند شدن اشیاء، اینترنت اشیا یا همان( IOT ) به یکی از موضوعات به روز تبدیل شده و قابلیت ارتباط بین اشیاء را با یکدیگر فراهم می کند، اینترنت اشیا به زبان ساده، به جهان دیجیتالی گفته می شود که از اتصال دستگاه های هوشمند شکل می گیرد. این دستگاه ها با اتصال به اینترنت، توسط حسگرها و سایر سخت افزارهای تعبیه شده در اشیاء، با جمع آوری داده و قابلیت تصمیم گیری ، برقراری ارتباط و کنترل بین اشیا را از طریق وب فراهم می کند. تکنولوژی های موجود در اینترنت اشیا در صنعت حمل ونقل نیز می تواند خیلی از فرایندهای آن را بهینه سازی کند. جاده ها یکی از بزرگ ترین و عمده ترین بخش ها در صنعت حمل ونقل هستند که می توان از فناوری های اینترنت اشیا برای بهینه سازی جاده ها استفاده کرد. اینترنت اشیا به اشیاء (اجزا) راه آهن متصل می شود و می تواند اطلاعات را به اشتراک بگذارد و یا اقدامی را انجام دهد. ، بدین منظور و سبب این امر مهم ، هدف مقاله حاضر بررسی اینترنت اشیا در حمل ونقل: مزایا ، چالش ها و موارد استفاده در هوشمند سازی صنعت قطار شهری می باشد، بر اساس هدف، پژوهش حاضر از روش توصیفی– تحلیلی به بهره گرفته است؛ نتایج نشان داد که صنعت اینترنت اشیا (IoT) به عنوان یکی از فناوری های انقلاب صنعتی چهارم در سال های اخیر رشد بسیار زیادی را به خود دیده است و انتظار می رود که در سال های آینده نیز رشد زیادی را تجربه کند. بسیاری از کسب و کارها در حال حاضر از این تکنولوژی استفاده کرده و سرمایه گذاری های کلانی را روی آن کرده اند. با این وجود چالش های اینترنت اشیا همواره می تواند مشکلاتی را در مسیر پیشرفت این تکنولوژی قرار دهد و به همین علت نیز آشنایی با این چالش ها برای مدیریت و برنامه ریزی هرچه بهتر برای پیشرفت این تکنولوژی لازم و ضروری خواهد بود. در ضمن به طور کلی چالش های اینترنت اشیا ممکن است مشکلاتی را در مسیر پیشرفت این تکنولوژی به وجود بیاورد؛ ولی امروزه شرکت ها و سازمان هایی که در حوزه تولید و ساخت اجزای مختلف این تکنولوژی فعالیت دارند به دنبال این هستند تا بتوانند بر این چالش ها غلبه کرده و شرایط بهتری را برای استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا فراهم کنند.

نویسندگان

مهدی جهانی

کارشناسی رشته برق– الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

مجید فیوضی

کارشناسی رشته برق– کنترل و ابزار دقیق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیضاء، کارشناس کنترل و مانیتورینگ ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز.

رسول قوی پنجه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت ایمنی و سلامت محیط زیست(HSE) دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان، کارشناس ایمنی و تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز .