فراتحلیل فرآیند برنامه ریزی درسی دانش اندیشه نظامی در دانشگاه های کشورهای منتخب و ارائه الگوی مطلوب

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 95

فایل این مقاله در 27 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SMSN-13-50_002

تاریخ نمایه سازی: 25 تیر 1402

چکیده مقاله:

هدف این پژوهش، تحلیل تجارب بین الملی در خصوص برنامه درسی دانش اندیشه نظامی و همچنین ارائه الگوی برنامه درسی مطلوب این دانش میباشد. این پژوهش یک پیمایش کیفی است که به روش فراتحلیل انجام گرفته است. بر اساس این روش ابتدا مطالعات مورد نیاز درباره دوره های تحصیلی اندیشه نظامی دانشگاه های کشورهای منتخب از منابع معتبر گردآوری، تفسیر و طبقه بندی شده و براساس فراوانی مفاهیم استخراج شده ، مقولات اصلی تعیین و پرسشنامه تحقیق بر مبنای مقولات مطابق با فرآیند برنامه ریزی درسی تنظیم گردید. جامعه مورد مطالعه، از دوازده دانشگاه و دانشکده مستقل از کشور ایالات متحده و همچنین دانشگاه دفاع ملی فنلاند، دانشگاه پداگوژی نیوزیلند، دانشگاه دفاع ملی چین و مرکز آموزش حرفه ای ناتو ، به دلیل ارائه دوره تحصیلی در زمینه مرتبط با دانش اندیشه نظامی انتخاب شد و در نهایت پرسشنامه به تایید ۱۲ نفر از صاحب نظران دانش اندیشه نظامی رسید. روایی نتایج پرسشنامه نیز با محاسبه CVR , CVI گویه ها احصا وسپس نتیجه پاسخ ها جمع بندی و از طریق سطح معناداری با خطای ۵٪ و در سطح اطمینان ۹۵٪ مورد تایید قرار گرفت.نتایج پژوهش نشان داد محتوای درسی مختلف ارئه شده توسط دانشگاه های منتخب را می توان در چند مولفه خلاصه کرد این مولفه ها عبارتند از: اهداف برنامه درسی با ۹ شاخص ، محتوای برنامه درسی با ۲۱ شاخص، روش اجرای برنامه درسی با ۶ شاخص و شایستگی دانش آموختگان با ۴ شاخص .

نویسندگان

مهدی باقری هشی

استادیار گروه مدیریت راهبردی دانش، دانشگاه عالی دفاع ملی

علیرضا حامدی سنجانی

دکترای اندیشه نظامی دانشگاه عالی دفاع ملی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • منابعالف- فارسیآقازاده،اسماعیل (۱۳۷۴) . نیازسنجی آموزشی مبتنی بر نظریه بردی ...
  • جمشیدی ، محمدحسین(۱۳۸۰) مبانی و تاریخ اندیشه نظامی. تهران: انتشارات ...
  • سلمانپور، محمدابراهیم (۱۳۸۴). آسیب شناسی مدیریت نظام آموزشی کشور و ...
  • فردانش، هاشم؛فیضی، آوات؛ محبوبی، طاهر(۱۳۹۱) .اثربخشی رعایت اصول طراحی آموزشی بر ...
  • عسگری ، محمود (۱۳۸۹) .چارچوب نظری اندیشه نظامی ، نشریه ...
  • گال مردیت ، والتر بورگ و جویس گال (۲۰۰۳) روش ...
  • معین الدینی ،محمود(۱۳۹۴)، رساله دکتری با موضوع بازطراحی نظام آموزشی ...
  • مختاری،رمزی ، معصومه؛کشاورز، سوسن؛ صالحی، اکبر؛صادق زاده قمصری، علیرضا (۱۳۹۷) . ...
  • nowad net.orgpreservearticles.com/indian-national-defense-universityRotman.utoronto.ca/degrees/Ph.D /academicsta.ethz.chStrategic Studies Institute.army.miltcnj.edu/~evangeli/curricplan.htmlxunesco.org/education/desdupnm.edu.my/en/index.phpzist boom. Com/۸۷۸۹ ...
  • نمایش کامل مراجع