عوامل موثر برای انتقال آموزش به محیط کار به منظور افزایش بهره وری منابع انسانی در شرکت پالایشگاه نفت تهران

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 64

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IIESHRM-7-28_004

تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402

چکیده مقاله:

چکیده هدف پژوهش حاضر ارائه مدل ساختاری برای انتقال آموزش در شرکت پالایشگاه نفت تهران می باشد. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بوده است. جهت گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد هالتون (۲۰۰۰) و پرسشنامه انتقال آموزش سالورنزو (۲۰۰۴) بین ۱۸۶ نفر از کارکنان واحد بهره برداری شرکت پالایشگاه نفت تهران (۳۶۰(N= که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند توزیع شد. روایی محتوایی براساس مرور جامع ادبیات و قضاوت خبرگان، روایی صوری با اجرای آزمایشی ۳۰ پرسشنامه، روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی مورد ارزیابی قرار گرفت و پایایی آنها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای پرسشنامه۰.۹۰ بدست آمد. داده های جمع آوری شده با استفاده از شاخص های های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (آزمون تی، مدلیابی معادلات ساختاری شامل تحلیل عاملی، تحلیل رگرسیون، مجذور کای) با استفاده از نرم افزار SPSS و LISREL تحلیل گردید. نتایج پژوهش بیانگر آن بود که بین عوامل فردی و آموزشی و سازمانی با انتقال آموزش رابطه معنادار وجود داشت. در این پژوهش، خودکارآمدی عملکرد، پیامدهای منفی فردی و ممانعت مافوق رابطه معناداری با انتقال آموزش نداشت. بیشترین سهم عوامل موثر بر انتقال آموزش را عامل طراحی آموزشی با ضریب مسیر  ۰.۶۹و سپس به ترتیب عوامل سازمانی با ضریب مسیر ۰.۴۵ و عوامل فردی با ضریب مسیر۰.۲۴ در این شرکت داشته است. از بین عوامل طراحی آموزشی مهمترین عامل اثرگذار بر ارتقای اثربخشی دوره های آموزشی، بازخورد، از بین عوامل سازمانی نیز مهمترین عامل انتظارات از نتایج عملکرد و از بین عوامل فردی مهمترین عامل، ظرفیت فرد برای انتقال بوده است. در نهایت مدل ساختاری عوامل موثر بر انتقال آموزش ترسیم شد.

کلیدواژه ها:

Transmission of education Educational factors organizational factors personal factors Transmission model of education ، انتقال آموزش ، عوامل فردی ، عوامل سازمانی ، عوامل آموزشی ، الگوی انتقال آموزش هالتون

نویسندگان

ساناز فرهاد

علوم وتحقیقات تهران

پریوش جعفری

علوم وتحقیقات تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abbad. G. & Sallorenzo L.H. (۲۰۰۴), Self- Assessment of Training ...
  • Bhatti, M.A. - Battour, M. (۲۰۱۴) “ Transfer of training: ...
  • Ford, J.K. Yelon, S.L. & Billington, A.Q. (۲۰۱۱). How Much ...
  • Handy, L.W. (۲۰۰۸). The importance of the work environment variables ...
  • Holton, E.F. (۱۹۹۶). The flawed four level evaluation model. Human ...
  • Holton, E. F. Bates, R.A. & Ruona, W. E. A. ...
  • Merriam, S.B. & Leahy, B. (۲۰۰۵). Learning transfer: A review ...
  • Shi. J. & Liu.x (۲۰۱۵), Empirical Study of Factors Affecting ...
  • اسماعیلی، آمنه، طاهری، مرتضی، یونسی، جلیل (۱۳۹۳)، تسهیل انتقال یادگیری ...
  • نمایش کامل مراجع