بررسی علت افزایش برد رله های دیستانس در خطوط از دو سو تغذیه و ارائه راهکار جهت رفع آن (مطالعه موردی: شرکت برق منطقه ای باختر)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 127

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSPC17_020

تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402

چکیده مقاله:

رله های دیستانس وظیفه حفاظت از خطوط استراتژیک انتقال و فوق توزیع را بر عهده دارند و لذا عملکرد صحیح آنها و جلوگیری ازعملکرد بی مورد آنها بسیار حیاتی است. با این وجود علیرغم انجام بررسی های کافی جهت تنظیم این رله ها، گاها عملکردهای اشتباهی ازآنها ثبت می شود. یکی از این عملکردهای بیمورد در شرکت برق منطقه ای باختر ثبت شده است که تحلیل این حادثه و ارائه راهکار جهتجلوگیری از تکرار آن، موضوع مقاله حاضر است. برایناساس در مقاله حاضر به بررسی عملکرد بی مورد زون یک رله دیستانس بدلیل بروزخطا در خارج از این زون پرداخته میشود. این چالش میتواند در بسیاری از خطوط از دو سو تغذیه حادث شود. با انجام تحلیل های مختلف، سرانجام شرکت برق منطقه ای باختر راهکار این روش را در استفاده از یک مقدار مناسب جهت پارامتر one Reduction Angle بمنظورجلوگیری از ورود امپدانس خطای زون دو در زون یک رله، یافت. بنابراین پیشنهاد می شود در شبکه های از دو سو تغذیه، که در دوسمت آنمنابع انرژی قوی و موثری وجود دارد و همچنین انتقال انرژی بین این دو منبع قابل توجه است جهت جلوگیری از افزایش برد رله دیستانسدر زون یک، تنظیم مناسب Zone Reduction Angle به ویژه برای رله دیستانسی که در سمت منبع قویتر است بررسی گردد.

نویسندگان

علی سعیدی فر

رئیس گروه کارشناسان حفاظت و کنترل، شرکت برق منطقه ای باختر، اراک، ایران

امیر منصوری

کارشناس حفاظت و کنترل، شرکت برق منطقه ای باختر، اراک، ایران

منصور عبدی

مدیر دفتر فنی انتقال، شرکت برق منطقه ای باختر، اراک، ایران

علیرضا همتی سلیم

کارشناس حفاظت و کنترل، شرکت برق منطقه ای باختر، اراک، ایران

سیدامیر حسینی

گروه مهندسی بر ق و کامپیوتر، دانشکده فنی مهندسی گلپایگان، دانشگاه صنعتی اصفهان، گلپایگان، ایران