بررسی تغییرات زمانی - مکانی تجمع و انتشار گاز متان در اتمسفر در استان های فارس و تهران با استفاده از ماهواره سنتینل- ۵ در گوگل ارث انجین

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 105

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEGIT27_061

تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402

چکیده مقاله:

در یکصد سال گذشته افزایش گازهای گلخانه ای موجب تخریباتمسفر و گرم شدن کره زمین شده است. گاز متان بعد ازدی اکسیدکربن از مهمترین اجزای موثر در بین گازهای گلخانه ایاست که منشا تولید آن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم وابسته بهفعالیتهای انسانی است. پایش و بررسی گازهای موجود در اتمسفریکی از زمینه های مهم کاربردی تصاویر ماهوارهای است. سنتینل- ۵ماموریت جدید و مهم فعال در زمینه پایش گازهای گلخانه ای نظیرمتان می باشد. در این مقاله تغییرات زمانی – مکانی تجمع و انتشارگاز متان در دو محدوده جغرافیایی استانهای تهران و فارس در بازهزمانی سال های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ به کمک داده های همین ماهوارهبررسی شده است. نتایج نشان میدهد تجمع گاز متان در بازه ی زمانیمورد بررسی در هر دو منطقه روبه افزایش (با شیب بیشتر در تهران)بوده است. در استان تهران به طور متوسط مقدار گاز متان مخلوط در هوای خشک در اتمسفر از حدود ۱۸۸۱ به ۱۹۱۳ در واحد ppb(قسمت در میلیارد) رسیده است. درحالی که همین مقایسه در استانفارس عددهای ۱۸۷۵ و ۱۸۹۸ را نشان میدهند. علاوه بر این مطابقبا نتایج این مقاله سه منشا بزرگ و اصلی انتشار متان در شهر تهرانناشی از دفن زباله (آرادکوه)، کشاورزی و دامپروری (اسلامشهر) وسوخت های فسیلی در محدوده متراکم شهری (محدوده میدانرسالت) تخمین زده شد.

نویسندگان

سجاد حاجی زاده

بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز

محسن جعفری

بخش مهندسی راه، ساختمان و محیط زیست، دانشکده مهندسی، دانشگاه شیراز