مقایسه اثر لیدوکائین، منیزیوم سولفات و کتامین در کاهش درد ناشی از تزریق وریدی پروپوفول در بیماران تحت عمل جراحی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 67

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-1_003

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: پروپوفول یکی از رایج ترین داروهای مورد استفاده در بیهوشی بوده و درد هنگام تزریق از عوارض جانبی این دارو است. این مطالعه به منظور مقایسه اثر لیدوکائین، منیزیوم سولفات و کتامین در کاهش درد ناشی از تزریق وریدی پروپوفول در بیماران تحت عمل جراحی انجام شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی دوسویه کور ۸۰ بیمار ۱۸ تا ۶۵ ساله به صورت تصادفی در ۴ گروه ۲۰ نفری لیدوکائین، کتامین، منیزیوم سولفات و نرمال سالین قرار گرفتند. برای ارزیابی درد از معیارAmbesh Score  استفاده شد. تغییرات همودینامیک گروه های مورد مطالعه در دقایق ۱ و ۳ و ۵ ارزیابی شد. یافته ها: بیماران در گروه های لیدوکائین، کتامین و منیزیم سولفات به ترتیب با مقادیر ۷۵ درصد، ۷۰ درصد و ۵۵ درصد در مقایسه با گروه نرمال سالین (۲۵ درصد) پس از تزریق پروپوفول، احساس درد نداشتند (P<۰.۰۵). میانگین روند زمانی فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک و متوسط فشار خون شریانی بین گروه های مورد مطالعه از نظر آماری معنی دار بود (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: استفاده از داروهای لیدوکایین یا کتامین در زمان تزریق پروپوفول می تواند در کاهش درد هنگام تزریق پروپوفول موثر باشد.

نویسندگان

سیده ماهرخ علینقی مداح

Assistant Professor of Anesthesiology, Department of Anesthesiology and Critical Care, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

پیمان اصغری

Anesthesiologist, Imam Sajad Hospital, Mazandaran University of Medical Sciences, Ramsar, Iran.

امیرحسین محمدشفیعی

Medical Student, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

فاطمه مهرآور

Ph.D Candidate in Epidemiology, School of Public Health. Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

محمد آریایی

Assistant Professor of Epidemiology, Department of Epidemiology, School of Health, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :