اثر قرص های جلوگیری از بارداری نوع ترکیبی با استروژن کم در سردردهای میگرنی و تنشی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 55

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-12-4_009

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف : میلیون ها زن در دنیا از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده می کنند. از طرفی ۱۶ تا ۱۹درصد زنان مبتلا به میگرن و درصد بالایی نیز سردرد تنشی دارند. این مطالعه به منظور تعیین اثر قرص های جلوگیری از بارداری نوع ترکیبی با استروژن کم روی سردردهای میگرنی و تنشی انجام گردید. روش بررسی : این مطالعه مورد شاهدی روی ۳۴۴ زن مراجعه کننده به مرکز بهداشتی شماره ۲ شهر مشهد طی سال ۱۳۸۷ انجام شد. زنانی که حداقل ۳ ماه قرص جلوگیری از بارداری از نوع LD حاوی ۰.۰۳ میلی گرم اتینیل استرادیول و ۰.۱۵ میلی گرم لوونورژسترول مصرف کرده بودند؛ در گروه مورد (۲۴۴ نفر) و زنانی (۱۰۰ نفر) که قرص جلوگیری از بارداری را مصرف نکرده بودند؛ در گروه شاهد قرار گرفتند. برای تشخیص سردرد میگرنی و سردرد تنشی از معیارهای انجمن بین المللی سردرد استفاده شد. از آزمون کای اسکوئر برای مقایسه متغیرهای کیفی دوگروه استفاده شد. همچنین برای محاسبه نسبت شانس از تست دقیق فیشر، محاسبه فاصله اطمینان از رگرسیون لجستیگ و برای مقایسه متغیرهای رتبه ای (شدت سردرد) قبل و بعد از مصرف قرص از آزمون ویل کاکسون استفاده گردید. یافته ها : فراوانی سردرد میگرنی در گروه مورد و شاهد به ترتیب ۵ درصد و ۶ درصد تعیین شد که این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود (OR=۰.۸۸, ۹۵%CI: ۰.۳-۲.۶۹, P=۰.۸۰۴). فراوانی سردرد تنشی در گروه مورد و شاهد به ترتیب ۱۲ درصد و ۱۰ درصد به دست آمد و این تفاوت نیز از نظر آماری معنی دار نبود (OR=۱.۲۶, ۹۵%CI: ۰.۵۶-۲.۸۶, P=۰.۰۵۵). نتیجه گیری : این مطالعه نشان داد که مصرف قرص های جلوگیری از بارداری نوع LD تاثیری بر بروز، تشدید یا افزایش تعداد حملات ماهانه سردردهای میگرنی و تنشی ندارند.

کلیدواژه ها:

Oral Contraceptive ، Migraine ، Tension headache ، قرص جلوگیری از بارداری ، سردرد ، میگرن

نویسندگان

محسن مهدی نژاد کاشانی

Assistant Professor, Department of Neurology, Faculty of Medicine, Islamic Azad University Mashhad branch, Mashhad, Iran

علی خدایی

General Phisician