بررسی علل، روش های درمانی و عواقب حاملگی در بیماران با خونریزی های غیرطبیعی در سه ماهه اول بارداری

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 97

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJOGI-19-4_001

تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: بیش از ۲۵% از زنان باردار در سه ماهه اول و اوایل سه ماهه دوم بارداری دچار خونریزی می شوند که در نیمی از این بیماران سقط اتفاق می افتد. علل و روش های مختلفی برای تشخیص و درمان خونریزی های دوران بارداری وجود دارند. با توجه به شیوع نسبتا بالای خونریزی های سه ماهه اول بارداری و روش های تشخیصی و درمانی توصیه شده، مطالعه حاضر با هدف بررسی علل، شیوه های تشخیصی و درمانی و عواقب حاملگی این بیماران در بخش زنان بیمارستان امیرالمومنین سمنان انجام شد. روش کار: این مطالعه مقطعی و آینده نگر در سال ۹۳-۱۳۹۲ بر روی ۲۰۰ بیمار بستری در بخش زنان بیمارستان امیرالمومنین (ع) سمنان با خونریزی های سه ماهه اول بارداری انجام شد. اطلاعات مربوط به بیماران با حاملگی اثبات شده شامل علل خونریزی، روش های تشخیصی و درمانی، عواقب و پیامدهای آن ها بررسی و اطلاعات در پرسشنامه های محقق ساخته ثبت شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و روش های آمار توصیفی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: علل خونریزی های غیر طبیعی در بیماران در ۲ مورد (۱%) وجود تخمک خالی، در ۵۲ مورد (۲۶%) سقط ناقص، در ۶۲ مورد (۳۱%) سقط فراموش شده، در ۲۴ مورد (۱۲%) سقط کامل، در ۵۴ مورد ( ۲۷%) تهدید به سقط، در ۲ مورد (۱%) حاملگی خارج رحمی، در ۱ مورد (۵/۰%) حاملگی مولار، در ۲ مورد (۱%) حاملگی شیمیایی یا سقط زودرس و در ۱ مورد (۵/۰%) پولیپ سرویکس بود. سقط درمانی در ۵۶ نفر (۲۷/۴۸%) از بیماران به روش مدیکال و جراحی، در ۴۰ نفر (۴۸/۳۴%) فقط با درمان دارویی و در ۲۰ مورد (۲۴/۱۷%) فقط با درمان جراحی به تنهایی انجام شد. از ۵۴ مورد تهدید به سقط، ۲۰ مورد (۰۵/۳۷%) منجر به سقط، ۱۰ مورد (۵/۱۸%) منجر به زایمان زودرس و ۲۲ مورد (۴/۴۷%) منجر به زایمان ترم شد. سن بارداری در تمام بیماران زیر ۹ هفته بود و در ۷۰% موارد با سابقه سقط، مجددا سقط اتفاق افتاد. نتیجه گیری:علل خونریزی های غیر طبیعی منجر به بستری در سه ماهه اول بارداری به ترتیب شامل سقط اجتناب ناپذیر، تهدید به سقط، حاملگی خارج رحمی، حاملگی مولار و پولیپ سرویکس بود. شایع ترین علل منجر به بستری سقط اجتناب ناپذیر و شایع ترین روش درمانی دارویی+ جراحی بود. در این مطالعه نیمی از موارد تهدید به سقط با زایمان ترم، ۳۷% با سقط و ۱۸% با زایمان زودرس همراه، حاملگی زیر ۹ هفته و سابقه سقط با خطر خونریزی بیشتر و سقط همراه بود.

کلیدواژه ها:

تهدید به سقط ، خونریزی­های سه ماهه اول بارداری ، سقط اجتناب ناپذیر ، کورتاژ تخلیه ای ، میزوپروستول

نویسندگان

صنم مرادان

دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز تحقیقات خونریزی های غیر طبیعی رحم، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.

انسیه جهانشیر

کارشناس پرستاری بخش زنان، مرکز تحقیقات خونریزی های غیر طبیعی رحم، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Thorstensen KA. Midwifery management of first trimester bleeding and early ...
  • Poulose T, Richardson R, Ewings P, Fox R. Probability of ...
  • Paspulati RM, Bhatt S, Nour SG. Sonographic evaluation of first-trimester ...
  • Trinder J, Brocklehurst P, Porter R, Read M, Vyas S, ...
  • Agústsson AI, Jónsdóttir K, Gudmundsson JA. Medical abortions-experience from the ...
  • Blohm F, Fridén BE, Milsom I, Platz-Christensen JJ, Nielsen S. ...
  • Wijesinghe PS, Padumadasa GS, Palihawadana TS, Marleen FS. A trial ...
  • Shokry M, Shahin AY, Fathalla MM, Shaaban OM. Oral misoprostol ...
  • Ben-Haroush A, Yogev Y, Mashiach R, Meizner I. Pregnancy outcome ...
  • Basama FM, Crosfill F. The outcome of pregnancies in ۱۸۲ ...
  • Arafa M, Abdel-Fataah M, Zeid HA, el-Khouly A. Outcomes of ...
  • Maso G, D'Ottavio G, De Seta F, Sartore A, Piccoli ...
  • Weiss JL, Malone FD, Vidaver J, Ball RH, Nyberg DA, ...
  • Falco P, Zagonari S, Gabrielli S, Bevini M, Pilu G, ...
  • نمایش کامل مراجع