ارائه الگوی مفهومی توسعه بازار محصولات غذایی ارگانیک در بازار ایران

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 77

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_BUMARA-4-3_007

تاریخ نمایه سازی: 7 شهریور 1402

چکیده مقاله:

در سال های اخیر اهمیت و توجه روز افزون افراد جامعه به سلامت، کیفیت محصولات غذایی ارگانیک، حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار باعث تقاضای بیشتر برای محصولات غذایی ارگانیک شده است؛ اما کمبود بازار مشخص برای ارائه این محصولات در بازار ایران همچنان از چالش های پیش روی این صنعت بسیار با ارزش است. براین اساس، پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی مفهومی توسعه بازار محصولات غذایی ارگانیک در بازار ایران انجام شده است. روش پژوهش به لحاظ هدف کاربردی از نظر نوع داده کیفی و از نظر استراتژی پژوهش مبتنی بر رویکرد تحلیل محتوا انجام شده است. جامعه آماری شامل صاحبان نظران، اساتید و نخبگان جامعه علمی و متخصصان دانشگاه در رشته بازاریابی و همچنین افراد از متخصص در حوزه تولید محصولات ارگانیک بودند که با استفاده از اصل اشباع نظری و روش نمونه گیری گلوله برفی تعداد ۱۲ نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و به منظور گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شده است. یافته ها بر اساس دیدگاه مشارکت کنندگان در پژوهش حاکی از شناسایی ۶ مقوله و ۲۶ مولفه جهت توسعه بازار محصولات غذایی ارگانیک می باشد. نتایج نشان دادند که از مهمترین عوامل توسعه بازار محصولات غذایی ارگانیک در بازار ایران شامل مقوله های؛ نیازهای مصرف کننده، آمیخته بازاریابی، بازاریابی رسانه اجتماعی، بازاریابی اکو توریسم، بازاریابی اجتماعی و بازاریابی حسی می باشند که این مقوله ها در قالب الگوی مفهومی توسعه بازار محصولات غذایی ارگانیک در بازار ایران ارائه شده اند.

نویسندگان

ندا زرین نگار

عضو هیات علمی گروه مدیریت موسسه آموزش عالی بینالود مشهد، ایران.

محسن نجفی

مدرس دانشگاه و دانش آموخته دکتری مدیریت دولتی؛ گرایش رفتار سازمانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

شادان وهاب زاده

استادیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران

محمدامین آئینی

دکتری مدیریت دولتی، گرایش مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و علوم نظامی، دانشگاه افسری امام علی (ع)، تهران، ایران.