بررسی قابلیت پیاده مداری در افزایش حضورپذیری شهروندان با استفاده از رویکرد چیدمان فضا در محلات شهری مطالعه موردی: محله استاد سرا

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104

فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GEOIAU-15-4_005

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1402

چکیده مقاله:

چکیده منافع پیاده در شهرها و امکان سنجی قابلیت پیاده روی معابر موجب عرضه روش های نوینی گردیده است. هدف اصلی این پژوهش بررسی و تحلیل نقش پارامترهای پیکره بندی فضایی بر قابلیت پیاده مداری در محلات شهری می باشد. روش پژوهش حاضر از نوع کمی و از ماهیت و روش کار جزء روش توصیفی- تحلیلی است و برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز از روش های کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است. جهت تحلیل برخی پارامترهای پیکره بندی فضایی از نقشه های تحلیل به دست آمده از کاربست نرم افزارهای DepthMap و سیستم GIS استفاده شد. قلمرو جغرافیایی پژوهش محله استاد سرا شهر رشت که دارای مساحتی بالغ بر ۷۳ هکتار و از جمعیتی حدود ۹۳۳۵ نفر برخوردار می­باشد. ما در این پژوهش به دنبال بررسی اثرات و قابلیت های پیاده مداری بر افزایش حضورپذیری شهروندان در فضای شهری، در محله استاد سرا می­باشیم که به این منظور در ابتدا به بررسی پارامترهای چیدمان فضا در محله می­پردازیم تا مشخص کنیم که خیابان­های محدوده که به صورت پیاده روی مورد استفاده قرار می­گیرند به چه صورتی هستند. نتایج بررسی­ها حاکی از این مطلب می باشد که ساختار فضایی و ترکیب بندی شبکه معابر در این محدوده به گونه­های است که دسترسی به درون این محله مناسب بوده و این محله دارای جایگاه مناسبی در ساختار و استخوان بندی کلان شهر می باشند که خود باعث ارتقاء فعالیت های اقتصادی و اجتماعی در این محله شده و شرایط توسعه کالبدی، رفاهی و زیست محیطی را فراهم می­آورد.

کلیدواژه ها:

واژگان کلیدی: پیاده مداری ، حضورپذیری ، چیدمان فضا ، محله استادسرا

نویسندگان

حمیدرضا صارمی

دانشیار گروه شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس،تهران، ایران.

نرگس طالب ولی اله

پژوهشگر دکتری شهرسازی دانشگاه یزد، یزد، ایران.

سمیه حبیبی

کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، آپادانا، شیراز، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ReferencesAbbas Zadegan, Mustafa,)۲۰۰۲). Space Arrangement Method in Urban Design Process ...
  • Kazemi, Ali; Gol Laleh, Tahereh, (۲۰۱۸). Recognition of Physical-Spatial Factors ...
  • Francesco Scorza, Giovanni Fortunato, Raffaella Carbone, Beniamino Murgante Piergiuseppe Pontrandolfi. ...
  • نمایش کامل مراجع