ارتباط و اهمیت بکارگیری اقتصاد مهندسی و متره و برآورد در ارتقاء و رشد بهره وری در مدیریت صنایع و مگاپروژه ها

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 65

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BMCONFE02_146

تاریخ نمایه سازی: 23 مهر 1402

چکیده مقاله:

در حال حاضر، اقتصاد مهندسی به عنوان مجموعه ای از روش ها و تکنیکهای ریاضی به منظور تسهیل مقایسه اقتصادی پروژه های صنعتی در پیشبرد اهداف مدیریتی و تعالی سازمان در تمامی صنایع بزرگ از جمله نفت، گاز و پتروشیمی از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار می باشد. در این زمینه بکارگیری متدهای پیشرفته متره و برآورد در تحلیل های اقتصادی، به ویژه در سطوح مگاپروژه و تعیین محدوده های بهینه مناقصات و آنالیزهای مالی دارای نقش مهمی می باشد. با در نظر گرفتن حساسیت تصمیم گیری صحیح به عنوان مهمترین وظیفه و مسئولیت اصلی مدیریت ارشد، می توان از پیاده سازی اصول اقتصاد مهندسی به عنوان یک اهرم کلیدی تصمیم سازی در هدایت صحیح و قابل اطمینان مجموعه های صنعتی و تجاری مورد نظر یاد نمود. در واقع مطابق نتایج این مطالعه، با بکارگیری موثر روشهای متره و برآورد می توان آنالیزهایی با قابلیت اطمینان بالا در برآورد نرخ پیمان ها، بالارفتن احتمال موفقیت در پیشی گرفتن از رقبا در مناقصات، کاهش نرخ ریسک، زیان دهی و نیز تحلیل ریشه ای علل خرابی ها (RCFA) و افزایش بهره وری و سودآوری در طی اجرای پروژه مورد نظر را به همراه داشته باشد. از دیگر شاخص های ارزیابی مهم اقتصاد مهندسی مورد استفاده در سنجش بازدهی مالی و ارزش افزوده پروژه های صنعتی به شاخص های نرخ بازگشت سرمای (ROI) و ارزش خالص فعلی (NPW) و همچنین روش یکنواخت سالیانه (EUAC) می توان اشاره نمود. به شکل کلی، انتخاب رویکرد و استراتژهای کلی مدیریتی در به کاربستن این سیستم های نوین مهندسی و استاندارهای روز جهانی در بهبود مستمر و تعالی سازمان دارای نقش به سزایی می باشد و به عبارتی دیگر امکان شرایط تصمیم گیری از شرایط عدم اطمینان و تعارض را میتواند به سوی شرایط اطمینان سوق دهد.

کلیدواژه ها:

اقتصاد مهندسی ، مدیریت بهره وری ، متره و برآورد ، نرخ بازده داخلی (ROI) ، ارزش خالص فعلی ، (NPW) ، روش یکنواخت سالیانه (EUAC).

نویسندگان

محمدرضا شعبانی

شرکت بهره برداری و مدیریت پتروپارس (POMC)، واحد مدیریت مهندسی، متره و برآورد

سید مهدی شریعت پناهی

شرکت بهره برداری و مدیریت پتروپارس (POMC)، واحد مدیریت مهندسی، متره و برآورد،

بهنود هرمزی

شرکت بهره برداری و مدیریت پتروپارس (POMC)، واحد مدیریت مهندسی، متره و برآورد،