بررسی اثر عصاره کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozaff) بر بیان ژن PNPLA۳ در رت های مبتلا به کبد چرب غیر الکلی و رت های سالم

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 173

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-28-4_003

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: بیماری کبد چرب غیر الکلی با علایمی شامل استئاتوز، فیبروز و سیروز کبدی همراه است. کرفس کوهی به دلیل اثرات محافظتی بر کبد مورد توجه می­ باشد. ژن PNPLA۳ عمدتآ در کبد بیان شده و نقش مهمی در سرعت تجزیه تری گلیسریدهای کبدی دارد؛ بنابراین در تحقیق حاضر به بررسی اثر عصاره کرفس کوهی بر بیان ژن PNPLA۳ در رت­های مبتلا به کبد چرب و رت­های سالم پرداخته شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی از ۲۴ سر رت نر نژاد ویستار در گروه­های کنترل (فاقد تیمار)، گروه چاق (دریافت کننده رژیم غذایی پر چرب، گروه تیمار ۱ (رژیم  غذایی پر چرب به همراه عصاره کرفس کوهی ۴۰۰ میلی گرم/ کیلوگرم) و گروه تیمار ۲ (رژیم غذایی پر چرب به همراه عصاره کرفس کوهی ۸۰۰ میلی گرم/ کیلوگرم) به مدت ۶ هفته استفاده گردید. سپس از موش­ ها خونگیری و فاکتورهای کلسترول، تری­ گلیسرید، قند، HDL و LDL اندازه گیری شد. پس از نمونه برداری از کبد رت ها، تاثیر کرفس کوهی بر بیان ژن PNPLA۳ به کمک تکنیک Real time RT-PCR بررسی و با کمک آزمون آماری SPSS نسخه ۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: در تحقیق حاضر بررسی عصاره کرفس کوهی با دوز ۸۰۰ میلی­ گرم/کیلوگرم سبب کاهش بیشتر بیان ژن PNPLA۳ در رت­ های مبتلا به کبد چرب نسبت به دوز۴۰۰ میلی­ گرم/کیلوگرم شد که این کاهش بیان از نظر آماری نسبت به گروه بیمار معنادار است  (۰/۰۵>P). نتایج تست های بیوشیمیایی بهبود کبد را در رت­ های تیمار شده با دوز ۸۰۰ میلی­ گرم/کیلوگرم تایید کرد. نتیجه گیری: می­ توان گفت گیاه کرفس کوهی بر کاهش چربی خون اثر مطلوب داشته و باکاهش بیان ژن PNPLA۳ باعث کاهش تجمع تری گلیسیرید در کبد و بهبود ساختار بافتی کبد می­ شود؛ بنابراین با بررسی های بیشتر استفاده از آن به عنوان مکمل و کاهنده چربی خون می تواند مطرح می­ گردد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حدیث محمدی

Department of Biology, Science Faculty, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

نوشا ضیاء جهرمی

Department of Biology, Science Faculty, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

عبدالرسول نامجو

Department of Pathology, Faculty of Veterinary Medicine, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :