بررسی وضعیت عفونت های سودوموناسی و استافیلوکوکی مقاوم به دارو در بخش سوانح سوختگی بیمارستان زارع ساری سال ۸۲ (نامه به سردبیر)

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 41

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMUMS-17-59_018

تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1402

چکیده مقاله:

در یک مطالعه توصیفی مقطعی در طی سال ۸۲ بیماران سوختگی بستری شده در بیمارستان زارع ساری و لوازم و تجهیزات پزشکی مرتبط با آن مورد بررسی قرار گرفتند. پس از کشت نمونه ها و تشخیص قطعی آنها آنتی بیوگرام با روش استاندارد مک فارلند در محیط مولرهینتون آگار صورت گرفت. در این بررسی از ۱۳۴ نمونه بالینی و ۶۱ نمونه لوازم و تجهیزات بیمارستانی که مورد مطالعه قرار گرفتند ۶۹ نمونه بالینی (۵۱.۴ درصد) و ۲۳ نمونه از لوازم و تجهیزات پزشکی (۳۷.۷ درصد) به سودوموناس آئروجینوزا آلوده بودند. همچنین استافیلوکوک اورئوس از ۳۱ نمونه بالینی (۲۳.۱ درصد) و ۱۳ نمونه از لوازم و تجهیزات پزشکی (۲۱.۳ درصد) و ۴۶ مورد از انواع باکتری های متفرقه (۳۴.۳ درصد) از کل نمونه ها جدا گردید که ۱۹ مورد از نمونه های بالینی و ۲۷ مورد از لوازم و تجهیزات پزشکی بوده است. شایع ترین علت سوختگی آتش سوزی (۵۶.۷ درصد) و در رتبه بعدی مایعات داغ (۲۵.۳۷ درصد) بوده است. بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه باکتری های گرم منفی مخصوصا سودو موناس ها هنوز نقش اصلی را در ایجاد عفونت های سوختگی به عهده دارند و استافیلوکوک اورئوس (۲۳.۲ درصد)- کلبسیلا (۵.۳ درصد) و استافیلوکوک های کواگولاز (۳.۸ درصد) منفی به ترتیب در رده های بعدی قرار دارند. میکروارگانیسم های مولد عفونت در سایر مراکز سوختگی با نتایج به دست آمده در این تحقیق تفاوت چندانی ندارند. با توجه به اختلاف ژنتیکی بین سوش های مختلف سودوموناس آئروجینوزا با یکدیگر نتایج آنتی بیوگرام به دست آمده از یک بیمارستان را نمی توان به محل های دیگر تعمیم داد و لازم است در هر مورد به طور جداگانه آنتی بیوگرام انجام گیرد.سودوموناس آئروجینوزا و استافیلوکوک اورئوس در افراد کهنسال و کودکان به خاطر ضعف سیستم ایمنی به سهولت وارد گردش خون شده موجب سپتی سمی و در نتیجه مرگ می شوند. بنابراین به منظور تسریع در بهبودی بیماران دچار سوختگی باید ضدعفونی بخش های مختلف بیمارستان به خصوص اتاق بستری بیماران و تخت های پانسمان با اشعه ماوراء بنفش و ضدعفونی کننده های شیمیایی به طور مرتب و در فواصل زمانی کوتاه انجام گیرد و از آنتی بیوتیک های انتخابی برای هر باکتری استفاده شود. رعایت اصول بهداشتی در بیمارستان به خصوص در بخش سوانح و سوختگی و برنامه ریزی به منظور آموزش مداوم به افرادی که امور پانسمان، شست و شو و حمام کردن بیماران را به عهده دارند و تهیه و ارسال نمونه به طور مرتب به آزمایشگاه میزان بروزعفونت را در اینگونه مراکز کاهش خواهد داد.

کلیدواژه ها: