بخش مدارک پزشکی بیمارستان ها و تصمیم گیری چند معیاره

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 53

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HIM-9-5_011

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: بخش مدارک پزشکی نقش مهمی در ارزیابی، برنامه ریزی و اولویت بندی کمی و کیفی خدمات مراقبت بهداشتی درمانی بیمارستان ها دارد. در پژوهش حاضر، پژوهشگران اقدام به ارزیابی عملکرد بخش مدارک پزشکی در بیمارستان های منتخب شهر اصفهان (بیمارستان های الزهرا، کاشانی و خورشید) با روش تصمیم گیری چند معیاره نمودند. روش بررسی: این پژوهش کاربردی و از دسته مطالعات تحلیلی- مقطعی بود. جامعه ی پژوهش شامل بخش های مدارک پزشکی بیمارستان های الزهرا، آیت ا... کاشانی و خورشید بود که در سال ۱۳۸۷ انجام شد. منبع اطلاعات ۱۵ نفر از متخصصین مدارک پزشکی (افراد صاحب نظر در رشته ی مدارک پزشکی در سطح بیمارستان ها، دانشگاه و ارزشیابی بیمارستان ها از معاونت درمان) انجام گردید. داده ها در جلساتی با حضور این افراد صاحب نظر با روش نظر سنجی، تکنیک بارش افکار و طوفان مغزی جمع آوری شد. نتایج حاصل از جلسات فوق، در فرم های ماتریسی (ابزارهای جمع آوری داده) وارد گردید. اساس کار رتبه بندی بخش مدارک پزشکی بیمارستان های منتخب، با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره بود. در این روش، ابتدا معیارهای مربوط به ارزیابی این بخش شناسایی و سپس معیارها با کمک بارش افکار از دیدگاه افراد فوق ارزش دهی و وزن دهی شد. نمودار سلسله مراتبی فرایندهای موثر بر عملکرد واحدهای تابعه ی بخش مدارک پزشکی نیز با اجماع نظرات جامعه ی پژوهش ترسیم گردید و سپس با روش مقایسات زوجی، تمام رده ها و زیر رده های هر چهار واحد تابعه ی بخش مدارک پزشکی، با توجه به درجه ی اهمیت هر کدام نسبت به مقایسه ی زوجی و امتیازدهی از ۱ تا ۹ وزن دهی تهیه شد. سپس میانگین هندسی ماتریس های مقایسات زوجی محاسبه و در نرم افزار Expert choice وارد و وزن نسبی و درجه ی اهمیت هر کدام از فاکتورهای موثر بر عملکرد بخش مدارک پزشکی به دست آمد. یافته ها: از جنبه ی مدیریت اطلاعات، واحد بایگانی با وزن نسبی ۴۲۶/۰ دارای بیشترین درجه ی اهمیت نسبت به سایر واحدها بود، در حالی که از جنبه ی مشتری، واحد پذیرش با وزن نسبی ۰۸۶/۰ بیشترین درجه ی اهمیت نسبت به سایر واحدها را به خود اختصاص داده بود. در ضمن وزن نسبی بخش مدارک پزشکی بیمارستان ها به ترتیب امتیاز عبارتند از الزهرا با ۳۹۴/۰ در رتبه ی اول، کاشانی با ۳۴۲/۰ در رتبه ی دوم و خورشید با ۲۶۴/۰ در رتبه ی سوم قرار گرفتند. نتیجه گیری: با توجه به اهمیت و رتبه های کسب شده در واحدهای مختلف، ضروری است که اولویت بندی و تخصیص منابع بر اساس نتایج کارشناسی شده حاصل از تحلیل فرایند سلسله مراتبی صورت گیرد.

کلیدواژه ها:

ارزشیابی عملکرد ، بخش مدارک پزشکی بیمارستان ، ارزشیابی

نویسندگان

سیما عجمی

دانشیار مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات سلامت، مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت پزشکی و علوم اطلاعات، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران (نویسنده مسئول) ایمیل: ajami@mng.mui.ac.ir

سعیده کتابی

استادیار اقتصاد دانشگاه اصفهان و مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Habibi H. Principles of Medical Records Department's evaluation [Online]. ۲۰۱۱ ...
  • Barahoee H. Hospital Management [Online]. ۲۰۰۹ [cited ۲۰۰۹ May ۷]; ...
  • Ketabi S, Ansari ME, Naseri-Taheri M. Selecting appropriate marketing by ...
  • Aczel J, Saaty TL. Procedures for synthesizing ratio judgements. Journal ...
  • Ajami S, Ketabi S. Performance evaluation of medical records departments ...
  • Sloane EB, Liberatore MJ, Nydick RL. Case Studies Using Graphically ...
  • Ahmadi M, Barabadi M, Kamkar Haghighi M. Evaluation of Hospital ...
  • Ajami S, Ketabi S, Saghaeinnejad-Isfahani S, Sadeghian A. Improving the ...
  • Safdari R, Meidani Z, Hajavi A, Ghazi Saeedi M, Sharifian ...
  • Ajami S, Tofighi SH, Tavakoli N, Ebadsichani A. Performance Evaluation ...
  • [In Persian] ...
  • Azizi A, Torabipour A, Safari S, Mohhamadi A, Kheirollahi J, ...
  • نمایش کامل مراجع