شناسایی و تحلیل عوامل اثرگذار بر مرجعیت رشته ها به منظور دستیابی به مرجعیت علمی دانشگاه ها (مورد مطالعه: دانشگاه علامه طباطبایی)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 159

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RHYFT-32-3_004

تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1402

چکیده مقاله:

دستیابی به مرجعیت علمی یکی از اهداف اساسی نهادهای علمی کشور است. با توجه به جایگاه ایران در تولید علم در منطقه و جهان، شناسایی عوامل موثر در مرجعیت علمی، در ارزیابی وضعیت فعلی دانشگاه ها کمک به سزایی خواهد کرد. یکی از ارکان اصلی در دستیابی به مرجعیت علمی، رشته های دانشگاهی هستند. از این رو برای دستیابی به مرجعیت علمی، رشته های دانشگاهی مرجع حائز اهمیت اند. یکی از اهداف اصلی دانشگاه علامه طباطبایی، دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه علوم انسانی است. لذا در این پژوهش، هدف اصلی شناسایی عوامل اثرگذار بر مرجعیت رشته ها به منظور دستیابی دانشگاه علامه طباطبایی به مرجعیت علمی است. بدین منظور، پس از بررسی ادبیات و مصاحبه با خبرگان دانشگاهی شاخص های اثرگذار از طریق تحلیل مضمون و پیاده سازی نتایج در نرم افزار Maxqda احصا شدند و سپس به کمک نرم افزار Smart PLS تحلیل عاملی تاییدی انجام شد و مولفه های نهایی تحلیل شد. بررسی نتایج این پژوهش نشان داد که مولفه های اصلی اثرگذار بر مرجعیت علمی رشته ها عبارت اند از: بومی سازی/ اسلامی سازی، کاربردی سازی، هویت رشته، زیرساخت فناورانه، فعالیت های ترویجی، جذابیت رشته، تعاملات بین المللی، به کارگیری اساتید برجسته و به روز، تاثیرگذاری رشته در حوزه اجتماعی، مسئله محوری، نخبه پروری. مولفه های شناسایی و تاییدشده در این پژوهش می تواند در ارزیابی رشته های دانشگاهی با هدف دستیابی به مرجعیت علمی کمک به سزایی کند و رشته هایی را که امتیاز بیشتری از این شاخص ها کسب کنند می توان رشته های مرجعیت ساز نامید.

نویسندگان

مجتبی حاجیان حیدری

استادیار مدیریت عملیات و فناوری اطلاعات، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

نیلوفر مظفری

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

هادی خانمحمدی

استادیار مدیریت دولتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

مائده میرزاعلیان

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahanchian, M. R. (۲۰۱۴). Classification and ranking of state universities ...
  • Koushazade, F., Akbari, A., Maghool, A., Jabbari, M., & Koushazade, ...
  • McGillivray, B., Jenset, G. B., Salama, K., & Schut, D. ...
  • Shouryabi, A. (۲۰۱۰). Studying the ways to improve the rank ...
  • Taban, M., Yasini, A., Shiri, A., & Mohammadi, I. (۲۰۱۶). ...
  • Yazdani S., Sadegh Zarei R., Hosseini Abardeh M. (۲۰۲۰) Explanation ...
  • نمایش کامل مراجع