بررسی رابطه ی بین موفقیت دانش آموزان در آزمون ورودی مدارس خاص با سطح تحصیلات، شغل و درآمد والدین (مطالعه دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی دبستان فرهنگیان شهرستان میاندوآب)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 121

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

STLH03_119

تاریخ نمایه سازی: 19 آذر 1402

چکیده مقاله:

تمایل برای موفقیت فرزندان در خانواده هایی با سطوح مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و ... همواره دارای اولویت بوده به طوریکه اکثر والدین تلاش بسیاری در نیل دستیابی به موفقیت فرزندان خود انجام می دهند. هدف این مقاله بررسی میزان تاثیرتحصیلات، شغل و درآمد والدین در پیشرفت و موفقیت تحصیلی دانش آموزان دختر پایه ششم مدرسه فرهنگیان شهرستانمیاندوآب در آزمون ورودی مدارس خاص در سال ۱۴۰۰ بود. در این پژوهش که به صورت آماری انجام گرفت، دانش آموزان پایهششم ابتدایی به عنوان جامعه آماری (به تعداد ۳۵ نفر) انتخاب شدند. به همین جهت بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران، تعداد۳۳ نفر از دانش آموزان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. متغیرهایی همچون میزان درآمد والدین، سن والدین، تحصیلات والدین،شغل والدین، تعداد اعضای خانوار، استفاده از تکنولوژی های آموزشی، استفاده از کلاس های کمک درسی و سهم هزینه تحصیلدانش آموز از درآمد خانوار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان از وجود ارتباط معنادار بین موفقیت دانش آموزان در آزمونورودی با متغیرهای سطح تحصیلات والدین به میزان (۰/۶۳۱) و درآمد خانوار به میزان (۰/۵۸) دارد. همچنین سطح تحصیلات مادرتا سطح کارشناسی به میزان (p=۴۲%)، تحصیلات پدر تا سطح کارشناسی به میزان (p=۳۶%) شغل مادر خانه دار به میزان (p=۴۷%) استفاده از تکنولوژی آموزشی به میزان (p=۶۶%) کلاس های کمک درسی به میزان (p=۵۴%) هزینه تحصیل دانش آموز تا سطح ۵۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان به میزان (p=۵۱%) داشت. در ضمن متغیرهایی همچون سن پدر و سن مادر، فرزند چندم خانواده و تعداد اعضای خانواده ارتباط معناداری با متغیر وابسته (موفقیت درآزمون ورودی) نشان نداد. بدین ترتیب دانش آموزانی که در خانواده هایی با سطح درآمدی ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان در ماه، سطحتحصیلات پدر تا سطح کارشناسی و مادر تا سطح کارشناسی، شغل مادر خانه داری و شغل پدر فرهنگی، استفاده کردن از تکنولوژیآموزشی، شرکت نمودن درکلاس های کمک درسی و صرف هزینه تحصیل برای هر دانش آموز ماهانه بین ۵۰۰ هزار تا یک میلیونتومان، بیشترین میزان قبولی را در این آزمون داشته اند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سیما علیزاده

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

مرضیه رحیمی

آموزگار اداره آموزش و پرورش شهرستان میاندوآب، دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته علوم تربیتی،گرایش تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه پیام نور واحد میاندوآب، ایران