بررسی رابطه میان گشت زنی اینترنتی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان در شبکه بهداشت و درمان با رویکرد مدل معادلات ساختاری

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 36

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JHCM-5-2_008

تاریخ نمایه سازی: 4 دی 1402

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: امروزه شبکه های بهداشت و درمان به عنوان اعمال کنندگان سیاست های اجرایی و اداری وزارت بهداشت، بدون تمایل داوطلبانه کارکنان نسبت به همکاری قادر به توسعه اثربخشی خود نمی باشند. در این شرایط، رفتار شهروندی- سازمانی با افزایش بهره وری در کار و اثربخشی کارکنان می تواند در کوتاه مدت و بلندمدت منجر به توسعه عملکرد سازمان شود. یکی از عوامل کلیدی اثرگذار بر بروز این رفتارهای متعالی، اثرات جانبی فناوری های جدید و اینترنت است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط گشت زنی اینترنتی و رفتار شهروندی- سازمانی کارکنان انجام شد. روش کار: پژوهش حاضر براساس هدف، کاربردی بوده و با توجه به نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه کارکنان شبکه بهداشت و درمان شهرستان بابلسر تشکیل دادند که با استفاده از روش نمونه گیری ساده، ۱۶۵ نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای سنجش رفتار شهروندی- سازمانی و گشت زنی اینترنتی از مقیاس های استاندارد استفاده گردید. تحلیل داده ها نیز با استفاده از مدل معادلات ساختاری و نرم افزارهای SPSS و LISREL صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان دادند که رابطه معکوس و معناداری میان رفتار شهروندی- سازمانی و گشت زنی اینترنتی وجود دارد (۰/۰۰۱p<). این ارتباط معکوس و معنادار در آزمون مدل معادلات ساختاری نیز مورد تایید قرار گرفت (۰/۷۹=β). در این مطالعه مقادیر شاخص های نیکویی برازش عبارت بودند از: ۰/۰۷۶=RMSEA (Root Mean Square Error of Approximation)، ۰/۹۷=NFI (Normed Fit Index)، ۰/۹۷=GFI (Goodness of Fit Index) و ۱/۹۱=χ۲/df که همگی نشان از برازش مطلوب مدل داشتند. نتیجه گیری: یافته های این پژوهش موید آن بودند که گشت زنی اینترنتی کارکنان تاثیر نامطلوبی بر بروز رفتار شهروندی- سازمانی آن ها دارد؛ از این رو پیشنهاد می شود مسئولان شرایطی را محیا نمایند تا هنجارهای گروهی، سازمانی و درگیرشدن در کار برای کارکنان اهمیت بیشتری پیدا کند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

حسین صمدی میارکلایی

MA in Public Administration, Young Researchers and Elite Club, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran

حمزه صمدی میارکلایی

PhD, Department of Public Administration, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Samadi-Miarkolaei H, Hosseini S Z, Samadi-Miarkolaei, H. The effects of ...
  • Mayel Afshar M, Rajab Zadeh A, Memarpour M. The Relationship ...
  • Nohe C, Michaelis B. Team OCB, leader charisma, and organizational ...
  • Samadi-Miarkolaei H, Samadi-Miarkolaei H. The Explanation of the Status of ...
  • Liberman B, Seidman G, Mckenna K Y, Buffardi L E. ...
  • Çınara O, Karcıoğlu F. The Relationship between Cyber Loafing and ...
  • Lim VLG. The IT way of loafing on the job: ...
  • Niehoff B, Moorman R. Justice as a mediator of the ...
  • Samadi-Miarkolaei H, Aghajani H, Samadi-Miarkolaei H. Exploration and Verification of ...
  • نمایش کامل مراجع