استفاده از تکنیک های مولکولی برای تشخیص برخی علف های هرز مهم باریک برگ مقاوم به علف کش های بازدارنده استیل کوانزیم آ کربوکسیلاز

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 43

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED04_106

تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402

چکیده مقاله:

به منظور استفاده از تکنیک های مولکولی برای تشخیص یولاف وحشی (Avena ludoviciana Durieu.)، فالاریس (Phalaris spp.) و چچم (Lolium rigidum Gaud.) مقاوم به علف کش های بازدارنده استیل کوانزیم آ کربوکسیلاز، دو آزمایش جداگانه انجام شد. آزمایش اول شامل مقایسه مقاومت علف های هرز یولاف وحشی ، فالاریس و چچم نسبت به علف کش کلودینافوپپروپارژیل با استفاده از روشهای گلخانه ای و مولکولی و آزمایش دوم شامل استفاده از روشهای مختلف برای تشخیص مقاومت علف هرز یولاف وحشی نسبت به علف کش کلودینافوپپروپارژیل بود. به طور کلی شباهت روش مولکولی و گلخانه ای حدود ۸۵ درصد تشخیص داده شد و جانشینی لوسین به جای ایزولوسین (۱۷۸۱ (Ile/Leu به عنوان مهم ترین مکانیزم مقاومت در بیوتیپ های مورد مطالعه شناخته شد. در آزمایش دوم بین آزمایش غربال گیاه کامل در گلخانه ، زیست سنجی گیاه کامل در گلخانه و زیست سنجی گیاهچه در پتری همخوانی کامل برقرار بود. نتایج آزمایش های مولکولی انجام شده به منظور تشخیص جهش در موقعیت ۱۷۸۱ Leu)۱۷۸۱(Ile و ۲۰۴۱ Asn)۲۰۴۱(Ile آنزیم استیل کوآنزیم آ کربوکسیلاز نیز حاکی از آن بود که از بین ۱۷ توده یولاف وحشی مقاوم به علف کش ، علت مقاومت ۸ توده (۴۴ % از تودههای مورد مطالعه ) جهش در موقعیت ۱۷۸۱ بود و در هیچ یک از تودهها علت مقاومت جهش در موقعیت ۲۰۴۱ نبود. در مجموع به نظر می رسد در بیوتیپ هایی که در آزمایش از طریق روشهای رایج ، مقاوم، ولی در آزمایش مولکولی حساس تشخیص داده شدند، جهش در نقطه دیگری اتفاق افتاده است و یا مکانیزم مقاومت آنها مبتنی بر متابولیسم است . همچنین از آنجا که نوع و فراوانی جهش در تودههای استانهای مختلف متفاوت بود، لازم است برای مدیریت بهتر علف کش های بازدارند استیل کوآنزیم آ کربوکسیلاز (ACCase)، در آزمایش های بعدی فراوانی جهش هایی که باعث مقاومت به این علف کش ها می شوند در سراسر کشور تعیین شود.

کلیدواژه ها:

بازدارندههای استیل کوانزیم آ کربوکسیلاز ، مقاومت به علف کش ، ارزیابی گیاه کامل ، زیست سنجی بذر در پتری و روش

نویسندگان

اسکندر زند

موسسه تحقیقات گیاهپزشکی

فاطمه بنا کاشانی

موسسه تحقیقات گیاهپزشکی