حضور واحدهای فناوری در پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری، همسویی با جهانی شدن تحقیق و توسعه (مطالعه موردی: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان)

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,409

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIMRDC06_062

تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1385

چکیده مقاله:

در دهه‌های اخیر، تغییرات تکنولوژیکی و نوآوری‌هایی که بواسطه تحقیق و توسعه پدید آمده است، مهمترین دلیل رشد بهره‌وری و افزایش رفاه می‌باشد. درنتیجه اغلب کشورهایی که رشد اقتصادی چشمگیری داشته‌اند کشورهایی هستند که سرمایه‌گذاری اساسی بر روی تحقیق و توسعه کرده‌اند. بنابراین بکارگیری ظرفیت‌های تحقیق و توسعه برای کشورهای درحال توسعه، ضرورتی است که برای بالا رفتن از نردبان توسعه و رسیدن به کشورهای توسعه یافته بایستی مورد توجه قرار گیرد. از آنجا که واحدهای فناوری نقش عمده‌ای در جهانی‌سازی تحقیق و توسعه ایفا می‌کنند، توجه به فرصت‌ها و خطرات پیش روی این واحدها برای کشورهای درحال توسعه لازم و ضروری می‌باشد. یکی از فرصت‌های پیش روی واحدهای فناوری، حضور در پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری می‌باشد. پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری نه تنها در ارتباط با فناوری‌های نوین فعالیت می‌کنند، بلکه فعالیت آنها در ارتباط با ارائه خدمات پیشرفته، فرآیندهای تحقیق و توسعه، انتقال فناوری، تجاری‌سازی ایده‌های تحقیقاتی و بازاریابی نیز می‌باشد. در این مقاله ضمن بررسی تحقیق و توسعه و جهانی‌شدن آن، قابلیت‌های موجود در پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری و اهمیت حضور واحدهای فناوری در این مراکز بیان می‌گردد. در انتها نیز فرصت‌های موجود در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یک سازمان پیشرو در مباحث پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری برای واحدهای فناوری مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد.

کلیدواژه ها:

واحدهای فناوری ، جهانی‌شدن تحقیق و توسعه ، پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری

نویسندگان

قاسم مصلحی

دانشیار دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی اصفهان و رئیس شهرک علمی و

حسن خاکباز

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، دفتر طرح و برنامه شهرک علمی و تحقیقاتی اصف

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :