بررسی و مقایسه شاخص های عملکردی بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با استفاده از استاندارد شاخص های عملکردی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 90

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-6-3_018

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

چکیده مقاله:

چکیده زمینه و هدف: بیمارستان ها بازوی مهم ارائه خدمات بهداشتی و درمانی محسوب می شوند. شاخص های عملکردی یکی از مهمترین تعیین کننده های وضعیت کارایی و بهره وری بیمارستان ها می باشند. هدف این پژوهش مقایسه شاخص های عملکردی بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با استاندارد وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی بوده است. مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی جهت بررسی شاخص های عملکردی بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال۹۲-۱۳۹۱ می باشد. داده ها از مرکز آمار دانشگاه و بیمارستان های تابعه جمع آوری گردید سپس با استفاده از ابزار های توصیفی و نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۶ و جدول شاخص های استاندارد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد توصیف قرار گرفتند . یافته ها: شاخص های عملکردی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ بطور کلی از نظر ضریب اشغال تخت(برای سالهای ۹۱ و ۹۲به ترتیب۶/۷۴ و ۲/۷۱ درصد) ، متوسط چرخش تخت (برای سالهای ۹۱ و ۹۲به ترتیب،۷۵/۸۱ و ۷۶/۴۱روز) و میانگین طول اقامت بیمار(برای سالهای ۹۱ و ۹۲به ترتیب ،۲۳/۲ و ۵/۲ روز) از وضعیت مطلوبی بر طبق استاندارد های تعیین شده از سوی وزارت بهداشت برخورداربودند و در مقایسه بین سالهای ۹۱ و ۹۲ تغییرات محسوسی ایجاد نشده بود. نتیجه گیری: با توجه به اینکه وضعیت شاخص های بیمارستان های مورد مطالعه با توجه به استاندارد کشوری در وضعیت مطلوب قرار دارند به منظور بهتر شدن و رشد شاخص های بیمارستانی باید هدف گذاری جدیدی صورت گیرد. به همین دلیل پیشنهاد می گردد که مدیران از تجربیات یکدیگر در بیمارستان های مختلف ،جهت بهبود وضعیت شاخص های بیمارستانی استفاده نمایند.

کلیدواژه ها:

Key Words: Performance Indices ، Beds of Hospital ، Efficiency. ، واژه های کلیدی: شاخص های عملکردی ، تخت های بیمارستانی ، کارآیی ، ضریب اشغال تخت.

نویسندگان

مهدی طرسکی

، دانشگاه علوم پزشکی تهران

ابراهیم گلمکانی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

حمید رضا سوداگر

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد

سید حمید حسینی

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

رضوان رجب زاده

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

وحید رضا برهانی نژاد

دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی

سید رضا آل طه

دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Pooreza AGH, cost anglicizing of hospital, Guideline for managers, social ...
  • Keshtekar M, survey economic of health care delivery, Thesis of ...
  • Final reporting of university of medical sciences conference, cultural vision, ...
  • Hatam N, The Role of Data Envelopment Analysis (DEA) pattern ...
  • Arzamani M, Pornaghi S-J, Katoli M, Jafakesh A, The comparison ...
  • OCED (۲۰۱۳), Health at a Glance ۲۰۱۳: OCED Indicators, OCED ...
  • Vaz F.S, Ferreira A.M, Kulkarni M.S, Motghare D.D, Bed Utilization ...
  • Mhamadi M, mahbobi M, Esfandnia A, mohamadi AZ, Azadi Soleimani ...
  • Cunnigham J, Kernohan W, Rush T, Bed occupancy, turn over ...
  • نمایش کامل مراجع