مقایسه دو روش جراحی باز لیختن اشتین (Lichtenstein ) و وانتزOpen preperitoneal (در جراحی فتقهای مغبنی عود کرده

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-4-3_019

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

چکیده مقاله:

چکیده زمینه و هدف: ترمیم فتق مغبنی عود کرده با احتمال عود مجدد و عوارض جراحی بیشتر نسبت به ترمیم اولیه همراه می باشد. این مطالعه دو روشOpen preperitoneal و Lichtenstein را در ترمیم فتقهای مغبنی عود کرده مورد مقایسه قرار می دهد. مواد و روش کار: در این کارآزمایی بالینی، ۶۰ بیمار مرد ۶۰ - ۳۰ ساله با تشخیص فتق مغبنی عود کرده مورد ارزیابی قرار گرفتند. ۳۰بیمار به روش Lichtenstein و ۳۰بیمار به روش Open preperitonealبا تکنیک Wantz عمل شدند. انتخاب روش جراحی در هر بیمار به صورت اتفاقی انجام می شد. بیماران با۳۵BMI>، مصرف استروئید، دیابت ملیتوس، اختلالات انعقادی، جنس زن و سابقه عمل جراحی شکم به جز هرنیورافی، از مطالعه حذف شدند. برای آنالیز داده ها از روش آماری Chi Square و آزمون Fishers Exact Test استفاده گردید. میزان محدوده معنی داری معادل ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. از برنامه SPSS ۱۵ جهت آنالیز داده ها استفاده گردید. یافته ها: عود مجدد در گروه Lichtenstein ۲۰% در مقابل ۰% برای گروه Open preperitoneal بود (۰۱/۰ = p). آسیب عصبی (اختلال حسی یا نورالژی در درماتوم خاص) ۲۰% برای گروه Lichtenstein، در مقابل۰% برای گروهOpen preperitoneal (۰۱/۰=p) بود. ارکیت ایسکمیک ۳/۲۳% برای گروه Lichtenstein، در مقابل ۰% برای گروهOpen preperitoneal (۰۰۵/۰=p) بود. عوارض دیگر مانند عفونت، هماتوم، ریتانسیون ادراری و آتروفی بیضه بین دو گروه تفاوتی نداشتند. نتیجه گیری: روش Open preperitoneal برای ترمیم فتقهای مغبنی عود کرده ای که قبلا با برخورد قدامی عمل شده اند، روش ارجح می باشد و با عود و آسیبهای عصبی کمتری همراه می باشد.

کلیدواژه ها:

Keywords: Recurrent Inguinal hernia ، open preperitoneal ، Lichtenstein ، واژه های کلیدی: فتق مغبنی عود کرده ، Lichtenstein ، Open preperitoneal

نویسندگان

علی انشایی

بیمارستان امام علی بجنورد، بجنورد، ایران

فرهاد وفایی

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dehghani V, Mirshamsi M, Prevalence of inguinal hernia in Yazd ...
  • Feliu X, Jaurrieta E, Vinas X, Macarulla E , Recurrent ...
  • Sevonius D, Gunnarsson U, Nordin P, Nilsson E, Sandblom G, ...
  • نمایش کامل مراجع