بازدارندگی از رشد عامل بیمارگر گیاهی، Pectobacterium carotovorum با استفاده از عصاره تخمیر باکتریهای شاخه Actinomycetota

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 62

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JAGH02_101

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1402

چکیده مقاله:

افراد شاخه Actinomycetota به سبب توانایی تولید ترکیبات زیستفعال گوناگون، از جمله ضدسرطانها، سرکوبکنندههای سیستم ایمنی، سورفکتانتها، کرمکشها، آفتکشها و غیره، در زمینههای مختلف پزشکی، کشاورزی و صنعت حایز اهمیت هستند. این باکتریها در کنترل آفات و بیمارگرهای گیاهی بسیار موثر عمل میکنند. باکتری گونه carotovorum Pectobacterium از عوامل بیمارگر گیاهی است که در میزبانهای مختلف موجب ایجاد بیماری پوسیدگی نرم میگردد. به منظور بررسی توان بازدارندگی رشد افراد شاخه Actinomycetota بومی کشور در مقابل این عامل بیمارگر، عصاره تخمیر ۵ گونه متعلق به دو جنس Streptomyces spp. وsp. Kribbella مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای این منظور ابتدا باکتریها در محیطکشت ISP۲ جامد کشت داده شدند و پس از ۱۴ روز به محیطکشت ISP۲ مایع انتقال یافتند. ارلنهای حاوی محیطکشت مایع در داخل انکوباتور و روی شیکر قرار داده شد و پس از گذشت یک هفته از زمان تلقیح، عصارههای حاصل در شرایط خلا و با استفاده از حلال نیمه قطبی اتیلاستات از محیطکشتها استخراج گردید. برای بررسی توانایی بازدارندگی رشد عصارههای تخمیر حاصل از باکتریها، روش انتشار در چاهک آگار انتخاب گردید. رقیقسازی عصارهها با استفاده از حلال DMSO انجام شد. میزان lµ۵۰ از عصارههای با غلظت mg/ml ۵ برای هر یک از ۳ تکرار آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. ۲۴ ساعت پس از زمان تلقیح عصارهها، قطر هالههای ایجاد شده در اطراف هر چاهک که نشان دهنده میزان ممانعت از رشد باکتری بیمارگر گیاهی بود، اندازهگیری شد. قطر هالههای ایجاد شده برای ۴ گونه متعلق به جنسspp. Streptomyces که با شمارههای ۴-۱ مشخص شدند و نزدیکترین گونهها به آنها در پایگاه ژنی NCBI، S. thermocarboxydus، S. setonii، S. galilaeus و S. malaysiensis بودند، به ترتیب برابر با mm ۶/۱۳، ۱۴، ۱۵ و ۳/۱۰ و برای گونه متعلق به جنسsp. Kribbella، mm ۶/۱۱ بود. بر اساس این نتایج افراد جنسspp. Streptomyces در مقابل عامل بیمارگر گیاهی نسبت به جنس non-Streptomyces بازدارندگی بیشتری را از خود نشان دادند. این نتایج نشان میدهد افراد شاخه Actinomycetota توانایی بازدارندگی از رشد عامل بیمارگر گیاهیcarotovorum Pectobacterium را در سطح in vitro دارا هستند. از این رو میتوان از این باکتریها به عنوان عوامل کنترل میکروبی این عامل بیمارگر گیاهی در آینده بهره برد و مطالعات بیشتری را بر پایه آنها به انجام رساند.

نویسندگان

ساناز ایمانیان

دانش آموخته دکتری تخصصی، مدرس مدعو دانشگاه جیرفت

علی مهرور

دانشیار، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

حسین صمدی کفیل

استادیار، دانشگاه علوم پزشکی تبریز،

جواد حامدی

استاد،دانشگاه تهران