تحلیل سیستمی نقش سرمایه های اجتماعی در راستای معیشت پایدار روستایی (مورد مطالعه: روستاهای شهرستان قره باغ استان غزنی درکشور افغانستان)

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 64

فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAE-14-3_001

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1402

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: در فرایند توسعه پایدار روستایی نقش سرمایه اجتماعی در تحقیق اهداف پایداری معیشت روستایی حائز اهمیت است. هدف از مطالعه حاضر تحلیل سرمایه اجتماعی معیشت پایدار روستایی با رویکرد سیستم دینامیک می­باشد.مواد و روش­ها: در گام اول به منظور دستیابی به متغیرهای کلیدی جهت استفاده در مدل و همچنین شناسایی دقیق مساله (به عنوان گام اول در مطالعات سیستم های دینامیک) از پرسشنامه باز و مصاحبه؛ دیدگاه خبرگان استفاده شده است. اطلاعات جمع آوری شده از دیدگاه خبرگان، مطلعان کلیدی و همچنین پیشینه پژوهش، مبنای طراحی پرسشنامه ای جدید قرار گرفت که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی و همچنین روش تعیین حجم نمونه کوکران بین ۱۲۰ نفر از مردم محلی منطقه (روستاهای شهرستان قره باغ استان غزنی در کشور افغانستان)، تکمیل شد. در گام بعد مدل سیستم دینامیک برای مساله تحقیق طراحی و از مدل طراحی شده برای شبیه سازی متغیرهای کلیدی سیستم سرمایه­های اجتماعی استفاده شده است.یافته­ها: یافته ها نشان داد که سرمایه اجتماعی از طریق مکانیزمی پیچیده و پویا می تواند معیشت پایدار روستایی را در یک جامعه رقم بزند به نحوی که متوسط نرخ رشد درآمد در نمونه موردبررسی در طول دوره ۱۴۲۰-۱۳۹۰ معادل ۴۳/۵+ درصد خواهد بود و با بهبود وضعیت درآمد، عدالت اجتماعی و علاقه مندی به فعالیت­های اقتصادی در روستا، روند رو به رشدی را تجربه می­کند. همچنین نتایج پیش بینی حاکی از آنست که متوسط رشد سالانه دارایی­های اجتماعی در منطقه موردبررسی، معادل ۶۵/۱+ درصد خواهد بود.بحث و نتیجه­گیری: بنابراین برای تقویت سرمایه اجتماعی باید اقدامات موثری صورت پذیرد و در برنامه های درسی رسمی و غیررسمی به طور ویژه به آموزش سرمایه اجتماعی توجه نمود.

نویسندگان

ثابت احمد باوری

استادیار گروه توسعه و اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه خوست، افغانستان و دانش آموخته رشته توسعه روستایی دانشگاه شهرکرد.

مهدی کرمی دهکردی

استادیار گروه توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، ایران

قاسم لیانی سنگ نیشتی

استادیار گروه توسعه روستایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Chambers R. Ideas for development. Routledge. https://www.taylorfrancis.com/books/mono/۱۰.۴۳۲۴/۹۷۸۱۸۴۹۷۷۱۶۶۵/ideas-development-robert-chambersChambers R, Conway G. Sustainable ...
  • نمایش کامل مراجع